søndag 18. desember 2016

Album 2016 - Trond Andreassen - "Ingen ting hele tiden"

 
Nå skal jeg skrive om et album som ikke har en eneste sang på YouTube, så det blir ingen musikk å vise til.

Det dreier seg om solodebuten til tidligere Ricochets og Navigatorsvokalist  Trond Andreassen, og det er et både rocka og stillferdig album som fortjener god omtale., sjøl om det er et par tekster som har vel mye av velbrukte ord og vendinger. Spesielt åpningssporet "Ikke Ta det Med Deg Hjem" er fylt til randen av velbrukte ordtak, og litt mer originalitet tekstmessig hadde gjort seg der.

Men musikken er bra, og Andreassen har ei følsom, god stemme. Åpningssporet er rocka, mens "Når Det Stenger" og "Årets Lengste Kveld" er nesten akustiske, men spesielt sistnevnte er fengende. Det er også "Alt Går Opp I Flammer" med en litt desperat tekst som Andreassens følsomme stemme passer meget godt til.

"I Hvert Fall Her, I Hvert Fall nå" er en rolig, poetisk sak der det er mer fantasi i ordspillene enn på innledningslåta. Så kommer tittelsporet, en kort låt som musikalsk sett er atypisk resten av albumet. Minimalistisk musikk med sterk islett av en cello og en Andreassen som på en måte synger gjennom en ropert. "Nedfallsfrukt" er i samme sporet som "Alt Går Opp I Flammer", her også en tekst med lite optimisme, men meget godt fordmidla av Andreassen.

"Jeg Kommer Ingen Vei Med Deg" er en midtemporocker med en meget god tekst, igjen følsomt og godt framført. Andreassen gir i det hele tatt tekstene den innlevelsen de fortjener når de stort sett ikke er av det lystige slaget. "Kan Det Bli Noe Bedre Nå" er en fengende låt som i starten gir meg litt countryvibber, og med en mer optimistisk tekst enn ellers på skiva.

Avslutningssporet "Det Er Mer Igjen", en duett med Malin Pettersen fra Lucky Lips gir meg igjen litt countryvibber, og er et optimistisk høydepunkt der Pettersen har sin del av æren for at albumet avsluttes med en svært trivelig låt. Med et lydbilde som ikke ligger langt unna nettopp Lucky Lips.

Trond Andreassen har venta lenge med denne solodebuten, men han har brukt tida godt. Det er blitt et album som er av de bedre norske i år. Tekster på morsmålet trekker opp, vi kan ikke få for mye av det, vi trenger artister som formidler sin musikk på vårt eget gode språk.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar