tirsdag 13. desember 2016

Album 2016: Dwight Yoakam - "Swimmin' Pools, Movie Stars..."


Dwight Yoakam er en aktiv mann og etter fjorårets "Second Hand Hart" har han i år kommet med ei skive med 12 bluegrassversjoner av tidligere utgitte låter for å feire 30 år som plateartist og 60 år i alder. Og la det være sagt med en gang, dette er en innertier! For Yoakam klarer å gjøre hver sang knallfengende sjøl med kassegitar, banjo, fele, manolin og bass. Dessuten, han har ikke falt for fristelsen å bare gå for sine mest kjente sanger, han tar med en del fra katalogen som ikke er blitt så mye spilt. Likevel er dette altså blitt et kremalbum i beste Dwight Yoakamstil. Det er rett og slett ei plate med få, om noen svake punkter.

En av de beste låtene er "Listen":


"Sad, Sad Music" er også ei perle, men dessverre er den ikke på YouTube, men her er det spenstige åpningssporet "What I Don't Know":


"Guitars, Cadillacs" fra Dwights debutalbum synes jeg faktisk er best i denne bluegrassversjonen:


Til slutt enda en spenstig låt: "Home For Sale":


Dette er ei skive jeg har forelska meg i, rett og slett en genistrek av Dwight Yoakam å lage ei slik skive for å feire sitt doble jubileum. At det ikke er nytt materiale driter jeg i, for han har gitt disse 12 sangene nytt liv ved gi de bluegrassdrakt.

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar