mandag 12. desember 2016

Album 2016: John Prine - "For Better, Or Worse"John Prine er vel her på berget mest kjent for sitt bidrag til Nancy Geiffiths store hot "Speed of the Sound of Loneliness". Prine er ansett som en av sin generasjons fineste låtskrivere og i år har 70-åringen kommet med et 15 låter sterkt album der den siste er solo og resten er duetter med forskjellige kvinnelige artister. Forskjellige aspekter ved brutte forhold går igjen i mange av sangene, men musikalsk er det likevel et trivelig album.

Ankepunktet er vel at at det er et så jevnt album, det er ingen sanger som skiller seg mye mer ut enn de andre. Men når det er sagt så er dette ikke noe dårlig album, langt derifra. Humor er det også i fullt monn, som i åpningssporet "Who's Gonna Take the Garbage" med Iris DeMent.


Iris DeMerit er med på to sanger, det samme er Kathy Mattea og LeeAnn Womack. En størrelse som Alison Kraus er også med, nemlig på "Falling In Love Again":


De andre som bidrar på skiva er Susan Tedeschi, Holly Williams, Morgane Stapleton, Amanda Shires, superstjerna Miranda Lambert, det nye store stjerneskuddet Kacey Musgraves og Prines kone Fiona..

Neste ut er duetten med Hank Williams' barnebarn Holly Williams, "I'm Telling You", en av tre Hank Williamslåter på skiva:


"Remember Me" med Kathy Mattea er kanskje den sangen jeg liker best på skiva:


Til slutt, avslutningssporet, som er det eneste Prine tar alene:


Alt i alt så er dette et koselig og trivelig feelgood-album. Låtene som tar for seg brutte forhold er som regel med et glimt i øyet, og det er nettopp dette glimtet i øyet som gjennomsyrer skiva. Det er rett og slett musikk og tekster til å bli i godt humør av, framført med varme og kjærlighet til materialet.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar