torsdag 8. desember 2016

Album 2016: Lucky Lips - "Coming Home"


Det hører med til sjeldenhetene at jeg opplever et album der jeg med hånda på hjertet kan si at jeg elsker alle låtene. Men det er tilfellet med dette albumet med norske Lucky Lips. Et band i skjæringspunktet mellom bluegrass, country og gammelpop/rockabilly. Anført av den aldeles henførende stemma til vokalist Malin Pettersen leverer de et av årets beste norske album, verken mer eller mindre!

Jeg har som dere skjønner forelska meg pladask i denne skiva og mine superlativer sitter løst. Dette er musikk som virkelig fenger meg, framført av et band som er samspilte som få og som får hver låt til å bli vakker. Enten det er reinspikka rockabilly som i åpningssporet "Wrong Side Of a Lie" og "Quit Drinking", ren country som "Through To You" eller heftig bluegrass som "One And Only".

Tittelkuttet "Coming Home" er bare helt nydelig:


Uheldigvis er dette den eneste låten fra dette flotte albumet som er ute på YouTube, og det er utrolig synd, for jeg kunne ha lagt ut hver eneste sang på denne skiva. "Loose Blues", "Getting Out"(med den herlige verselinja "sorry, but my heart is now unemployed"), "Zoe", "200 Years", "Eggs And Bacon" og "Through Everything" er de andre låtene på skiva, og jeg sier bare: Løp og kjøp, enten det er digitalt, på vinyl eller anakronismen CD.

Blir det ikke Spellemann eller i det minste nominasjon på Malin Pettersen (vokal, gitar), Even Krogh (banjo), Stian Sveen (gitar, vokal), Erlend Støylen Hølland (doublebass, vokal) & Pål Emil Berg (perkusjon) så er det noe som er riv ruskende galt!

Karakter (var det noen tvil????): 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar