mandag 26. desember 2016

Album 2016: The Dogs - "Swamp Gospel Promises"Komikeren Kristopher Schau har tatt fri til fordel for rockeren Kristopher Schau. Som vokalist og frontmann i The Dogs har han satt sin ære i å gi ut nytt album første virkedag hvert år. I år var det 4. januar, og ser man på dagens dato er det bare å konstatere at ny skive kun er ei uke unna.

Da er det på høy tid å omtale årets utgivelse og det er rett fram og tung rock'n roll. Ikke bruker de mye tid på å finpusse lågtene, de spiller de inn som de er og resultatet blir det det blir. Men det er tett og tøft og The Dogs durer fram som et illsint lokomotiv.

"Are You With Him Now" er en av de beste låtene på skiva, der Schau spyr ut sin vrede over en eks som forlot han til fordel for en annen fyr.


"Amen" er nok den største favoritten, melodiøs, rett fram og med heftige backingvokaler. Den er ikke å finne på YouTube. Det er derimot åpningssporet "You Never Loved Me At All", også det en låt med mye aggresjon og frustrasjon:


"Mortal Tragedy" er siste låta jeg har funnet:


Ni av ti låter i samme duren, det kan nesten bli litt mye av det gode, variasjon er tydeligvis ikke The Dogs' fremste kjennemerke. Men et unntak finnes, for nestsiste låt "Faster On Our Own" kommer velkomment inn som en seigere sak og viser at The Dogs også behersker det å ikke bare dure i vei. Backingkoret er ikke helt reint, men det er det som er sjarmen med rock'n roll.

Så med "Swamp Gospel Promises" som bakteppe er det bare å vente på det nye året og nytt materiale fra The Dogs om ei uke!

Karakter: 5.

PS: For dere som lurer så har jeg fire album igjen å omtale, fire igjen som har fått karakteren 4 eller bedre hos meg. Og tre av de er norske :) Oppsummering kommer på den dagen da alt skal oppsummeres, nemlig Nyttårsaften. Ikke som Spotify som allerede tidlig i desember ga meg en oppsummering av mitt musikkår. Men et år er ikke slutt før det er slutt, og de to siste albumene jeg skal omtale er et klart bevis på det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar