fredag 30. desember 2016

Album 2016: Hjerteslag - "Vannmann86"



Denne skiva kom rett inn fra venstre som et tips fra sjefen på min nye jobb, "årets norske rockealbum!" var hans klare anbefaling. Og jeg må bare si meg enig. Hjerteslag debuterte ifjor med "Møhlenpris Motell"og jeg har ikke hørt på de før, men nå i jula har de gått på repeat. Debutalbumet er også ei knallskive, men merker likevel at dette er et band som har tatt steg med sin andre fullengder. For dette er ekstremt fengende rock, følsomt sunget på kav bergensk av Robbie Eidevik. Et funn av en vokalist! Litt retro lydbilde, jeg får positive 80-tallsvibber.

Ekstremt fengende som sagt, eneste låten som er mollstemt rent musikalsk er "Bygningsarbeider Blues", den må jeg jobbe litt mer med for å like 100%. Men det er en sår og knallgod tekst, det skal sies. Ellers er det en fest å høre på denne skiva, uansett tematikk i tekstene. Rett og slett fordi det er et så positivt driv i musikken.

Her en akustisk versjon av "Sang til Sonja", bursdagsgave til P3-Ronny:


Har ikke funnet flere videoer fra skiva på YouTube og det er synd for alle 8 låtene er hver på sin måte perler, også nevnte "Bygningsarbeider Blues". Heftige temaer de tar opp også, som i "Hellig Krig". "Crazy Oktober", "Vestindia", "Kong Oscars Gate", "En Fiende Krysser Mine Spor" og "Europa Rundt" er de andre sporene. Bare 8 sanger, og jeg skulle gjerne hatt mer. Men de fleste er solide på lengde og likevel holdes intensiteten oppe fra A til Å på hver låt.

Karakter: 6.

I morgen, på nyttårsaften kommer oppsummeringa med rangering av albumene jeg har omtalt. Så heng med helt til siste slutt av 2016! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar