lørdag 3. desember 2016

Album 2016: Shawn Colvin & Steve Earle - "Colvin and Earle"


Når to så markante artister og låtskrivere som Shawn Colvin og Steve Earle slår seg sammen må det jo bli bra. Folk-artisten Shawn Colvin og countryrockeren Steve Earle har i mange år beundra hverandre, men det var ikke før i 2014 at de slo seg sammen og begynte å turnere som en duo. Det resulterte også i et album som kom i år med seks låter de har skrevet sjøl og fire coverlåter. I tillegg ble en Deluxe edition gitt ut med tre ekstra låter.

Dette er litt rufsete musikk som skrangler og til tider slentrer fint avgårde. Jeg synes det er flott, men så er jeg jo også en stor fan av Steve Earle. Albumet åpner med spenstige "Come What May":


Dette er mye godt et overskuddsprosjekt fra to artister som begge har runda 60 og det er tydelig gjennom hele albumet at de virkelig koser seg med musikken og det gir låtene en ekstra spenst. Deres versjon av Rolling Stonesklassikeren "Ruby Tuesday" er et godt bilde på nettopp det:


"Happy & Free" er også en fengende flott låt:


Til slutt en akustisk liveversjon av "You're Right (I'm wrong)"


Det er flere sterke låter på dette albumet, som coveren av Emmylou Harris "Raise the Dead" som igjen er bygd på Hank Wuillimas' "I'll Never Geot Out of This Love Alive") og den rolige, men vakre "You Were On My Mind".

Konklusjonen er at dette er et fengende album fra to artister som har ekthet og sjel som et varemerke for sin musikk. Samspillet er perfekt og Colvin og Earle utfyller hverandre like perfekt. Dette er rett og slett et album til å bli glad av!

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar