fredag 29. september 2023

Low Cut Connie - ART DEALERS

 

Low Cut Connie er bandprosjektet til låtskriver og pianist Adam Weiner. Han er da også det eneste bandmedlemmet som har vært med siden dannelsen. Debutalbumet kom i 2011, og dette, som kom for tre uker siden, er deres åttende fullengder.

Siden Adam Weiner altså er pianist er dette pianobasert rock. Og jeg vil også si med litt innflytelse fra blues og jazz. Det hele blir til en spennende gryte, og Low Cut Connie har et lydbilde som jeg hører fra få andre.

Både albumtittelen og låttitlene er i blokkbostaver, og det holder jeg meg tro til her. Og det begynner med et smell med TELL ME SOMETHING I DON'T KNOW.


BIG BOY
er det også skikkelig futt i, og jeg digger den energien som er her og i mange av de tretten låtene på denne skiva. Koringa er også førsteklasses, samt at Weiner lar sine musikere få skinne. Som f. eks. med en herlig og fet gitarsolo her:

ARE YOU GONNA RUN? er en aning roligere i musikken, men likefullt en helstøpt låt. Eller for å si det sånn så er det en godlåt som jeg blir glad av å høre på.

Så elsker jeg det spennende lydbildet på DON'T GET FRESH WITH ME, samt den sterke og herlige koringa som krydrer låten.

Så har jeg spart det beste til slutt. TAKE ME TO THE PLACE er en sofistikert og slentrende låt som det barer oser klasse av. Pur nytelse i mine ører! Rett inn på min spilleliste over Årets sanger!

Jazzen merkes mest i pianoballaden WONDERFUL BOY. Jeg som ikke er så veldig glad i jazz (enda jeg kommer fra Molde ...) faller litt av på den, den blir det jeg kaller stillestående i mine ører. Men på den annen side tenker jeg at en slik sang hører hjemme her slik at Weiner får vist fram bredden i sin musikk og hvor han henter sine inspirasjoner fra.

Jeg har hatt dette albumet på lista siden det kom ut 8. september, men det har vært så enormt mye deilig musikk som har blitt gitt ut denne måneden at jeg ikke har fått hørt på det før nå de siste dagene. Og det er et album som har vokst veldig mye på meg siden første lytt. Adam Weiner skaper sammen med musikerne sine et for meg helt særegent lydbilde som jeg synes det er deilig å svømme inn i for å si det på den måten.

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar