fredag 18. november 2016

Album 2016: Sivert Høyem - "Lioness"Et nytt album fra Sivert Høyem er alltid en stor begivenhet. Han har den ubestridt beste stemmen blant våre mannlige artister. Den kan synes kjølig, og musikken kan også synes kjølig, men det er også mye varme i Høyems stemme og musikken er variert.

"Lioness" er et godt Høyemalbum. Det er et par spor som jeg synes er litt kjedelige, som jeg føler ikke kommer noen vei på en måte ("It Belongs to Me" og "The Boss Bossanova"), men ellers er det et album av høy klasse. Jeg er spesielt glad i "Oh, Spider!" der Høyem viser den store spennvidden i sin stemme. Sangen begynner rolig, men utvikler seg til en rett ut mektig affære:


"Fool To Your Crown" er skivas mest fengende låt:


"My Thieving Heart" er en nydelig duett med Marie Munro (Hilde Marie Kjersem), som også har en sterk og følsom stemme. Følsomheten i Høyems stemme kommer også fullt til sin rett her.


Høyem er også en artist som ønsker å si sitt i saker som engasjerer han, og "The Riviera of Hades" er et sterkt innlegg i debatten rundt flyktningekrisen i Middelhavet.


Kort sagt så har Sivert Høyem også i år levert et kvalitetsalbum der det er mange høydepunkter. Stemmen hans kryper under huden min og blir der, og det er en nytelse å høre på. Her har vi en artist og en stemme med et internasjonalt tilsnitt, og det er derfor ikke så rart at han har mange fans nedover i Europa.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar