mandag 28. november 2016

Album 2016: Jennifer Nettles - "Playing with Fire"


Sugarland har gått i dvale siden siste album i 2010 og Jennifer Nettles og Kristian Bush satser begge på sine solokarrierer. Bush ga ut et ikke så aller verst debutalbum for et par år siden og Nettles kom i år med sitt andre. Det første "That Girl" ble jeg litt skuffa over, jeg syntes det var i tammeste laget.

Årets album "Playing With Fire" er bedre. Nettles briljerer som alltid med sin sterke, distinkte stemme, en av de beste i bransjen. Men den kan av og til bli litt skarp, det må sies.

Sugarland bevegde seg mer og mer vekk fra countryen for hvert album og det er heller ikke mye country igjen hos Jennifer Nettles solo. Det nærmeste vi kommer er "Drunk In Heels":


Det er vel straight voksenpop vi kan kalle mesteparten av musikken på dette albumet, men det er mange låter som fenger meg og som gjør at jeg synes dette er et solid steg framover fra "That Girl". Her er tittellåta:



Nettles benytter seg av flere av musikerne hun hadde meg seg i Sugarland, som ekteparet Scottie Patton, som vi se rher i "alavation Works" og Anne Clements på bass. Denne låten er laget litt saktere på konsert enn på skiva, jeg liker spesielt godt verselinja "Every sinner has a future, every saint has past". Dette konsertopptaket kunne vært bedre lydmessig sett, men det får stå sin prøve:


På "My House" har Nettles fått med seg Jennifer Lopez:


Som sagt er dette låter bedre enn solodebuten og karakteren blir: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar