torsdag 17. august 2023

The Pleasures feat. Catherine Britt & Lachlan Bryan - The Beginning of the End

Den australske countryduoen The Pleasures består av Catherine Britt og Lachlan Bryan, begge godt kjente artister i sitt hjemland. Britt har også hatt tre låter inne på countrylistene i USA, mens Bryan er kjent fra bandet Lachlan Bryan and the Wildes. Nå har de slått seg sammen til en duo under navnet The Pleasures, og dette er deres debutalbum. Og for ikke å forveksles med et tysk band som også heter The Pleasures har de også tatt med sine egne navn i bandnavnet.

Dette er country med et moderne lydbilde, men som har såpass mye inspirasjon fra tidligere års country at dette faller i smak hos meg. Tittellåten åpner ballet, en kul låt av den litt mer rocka typen:

You Made Another Woman (Out of Me) får jeg litt Johnny & June Carter Cash-vibber, ihvertfall i starten med Bryan på vokal. Uansett er dette country etter mitt hjerte, det er melodiøst og jeg hører at det er to artister som er godt rotfestet i sjangeren.

Dette er også en duo som ikke låser seg fast i et lydbilde, men som leker seg med musikken. Som Homewreckers, som bl. a. har en lengtende gammelpopgitar-solo og Every Story Has Tow Sides, som har et klart bluespreg. Slik variasjon styrker skiva og gjør den mer spennende. Et godt eksempel er også Paranoid, albumets klart mest rocka låt. Denne svinger det skikkelig deilig av!

Neddempa Sad Song er et annet bevis på den fine variasjonen vi finner her, og med en låttittel som er så country som det kan bli:

Til slutt tar jeg med I Fell For It, som har et herlig pianodriv som gjør låten til en fest:

Bortsett fra en litt tam cover av Seven Spanish Angels som avslutningsspor er dette et gjennomført solid countryalbum. Jeg koser meg med musikk laget av to artister som er glad i countrysjangeren, og som dermed gjør meg i godt humør av å høre på skiva. Dessuten, igjen et bevis på all den gode musikken vi får fra Down Under, og da tenker jeg både på Australia og New Zealand.

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar