mandag 14. august 2023

Suzi Quatro & KT Tunstall - Face To Face

Et samarbeid mellom 70-tallsikonet Suzi Quatro og langt yngre KT Tunstall, som ikke en gang var født da Quatro fikk sine første hits så jeg ikke helt komme. Men strengt tatt er det bare 25 år mellom dem, og at artister finner hverandre musikalsk til tross for at de tilhører hver sin generasjon er jo ikke noe nytt.

Men uansett så er dette et spennende prosjekt, med to artister som utfordrer hverandre musikalsk og som tydeligvis har hatt det kjekt i studio. Åpningssporet Shine A Light bekrefter nettopp det, og beskriver utfordringen Suzie & KT har gitt hverandre ved å gå inn i dette prosjektet, og den inspirasjonen de har fått til å skinne for hverandre.

En låt som viser bredden i dette albumet er Scars, som begynner noe oppstykket etter min smak, men som raskt utvikler seg til en herlig låt. Om de arrene vi pådrar oss opp gjennom livet, og som gjør oss til den vi er i dag. At musikken til en slik tekst gjøres bluesaktig får den til å bli mer ekte i mine ører, den gir en følelse av levd liv.

Tittellåten Face To Face er også spennende der vi både i starten og underveis får et dvelende piano som gir låten en ekstra dimensjon. Mens Good Kinda Hot er den fete rockeren som dette albumet bare må ha. Og jeg digger rytmen her!

Mer akustiske Truth As My Weapon er min største favoritt her. Den er fengende, og den har et viktig budskap. Om at det eneste våpnet en trenger her i verden er sannheten. 

Ti låter på 32 minutter er det disse to damene hatr funnet plass til, og det er en drøy halvtime der jeg virkelig trives i deres selskap. Her er musikalitet, her er humør og her er også noen tekster til ettertanke. For jeg tror du også vil like If I Come Home, Damage, Overload, Illusion og The Ladies' Room. Trenger du å ta litt fri fra hverdagen er denne musikken et ypperlig middel!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar