onsdag 21. november 2018

Whitey Morgan and The 78's - Hard Times and White Lines


Whitey Morgan, eller Eric Allen som er hans offisielle navn og hans 78's stammer fra Flint i Michigan, men Morgan sjøl har nå base i en fjellandsby i California. Med The 78's er han nå ute med sitt 5. studioalbum i tillegg til et livealbum tatt opp i hjembyen.

Det vi får er reinhekla outlaw country. av meget godt merke. Sjøl om bandet ikke er en del av mainstream country så har de bygd seg opp en trofast fanskare som gjør at platene deres likevel gjør seg gjeldende på listene. I et intervju i siste nummer av Country Music People sier Morgan seg fornøyd med ikke å tilhøre mainstrema country: "It's good that we're all on our little island and not everybody is invited to this party because not everybody would get it and we don't want everybody to get it" sier han. Suksessen til bandet tilskriver han beinhard jobbing og utstrakt turnering de siste ti årene.

Denne skiva åpner slik et skikkelig outlawalbum skal med ein seig beintøff låt og tekst, Honky Tonk Hell:


På Around Here settes tempoet litt opp, men likevel en ny sterk låt. Her en liveversjon:


Morgan og bandet overbeviser meg med røff country med et moderne preg, men uten å fjerne seg fra den ektheten som må være der i outlawmusikken. Et godt eksempel på det er What Am I Supposed to Do. Dette er musikk som det gnistrer av:


Morgan er også en stor rockfan og viser det med å ha med en prima versjon av ZZ Top's Just Got Paid, som jo er en tittel som passer utmerket for en outlawlåt. Hard to Get High og Tired of the Rain er seige låter det lukter krutt og oppbygd frustrasjon av. Fiddler's Inn er i samme løypa musikalsk og beskriver et sted der alle slags mennesker vanker, prostituerte og deres kunder, skurker, evangelister og trailersjåfører for å nevne noen.

Carryin' On er den låten som er musikask lettest fordøyelig, men ei slik skive trenger også en sånn låt. Morgan er en stor fan av George Jones, og da er det ikke så rart at en slik type låt også får plass:


I Bourbon and the Blues er det også mye frustrasjon i en sterk og melodiøs låt. Et strålende album avsluttes med Wild and Reckless:


Dette er et album som har akkurat den nerven og røffheten som en må ha for å lage et godt outlawalbum. Whitey Morgan and the 78's er en tett enhet som har stor erfaring etter mange år på veien og det er tydelig at de vet en god del om hvordan det virkelige liv er. Det gir musikken og tekstene autentisitet og jeg tror på Morgan og bandet og de historiene de forteller.

Karakter: 6.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar