fredag 15. oktober 2021

The Wild Feathers - Alvarado

The Wild Feathers er et band jeg oppdaget gjennom nyhetsbrev jeg får fra deres plateselskap New West Records. Det er et selskap som har mange spennende artister i stallen, derfor var jeg ikke sen om å sjekke ut albumet de kom med for en uke siden. Dette er deres 4. studioalbum og vi snakker her om countryrock av den melodiøse sorten, og et band som er fra Nashville.

Bandet har produsert albumet sjøl, og det er spilt inn i en hytte utenfor Nashville. Tittelsporet Alvarado er en låt de først spilte inn for åtte år siden uten at den ble gitt ut. Den er nå fornyet og er blitt en melodiøs og fin låt der jeg spesielt liker en nydelig rytmegitar-solo.

Over the Edge viser The Wild Feathers at de også er et band som er opptatt av samfunnet rundt de, og dette er en låt med et kritisk blikk på situasjonen i USA nå med en sterk polarisering.


The Wild Feathers består av Joel King, Ricky Young, Taylor Burns, Ben Dumas og Brett Moore og framstår for meg som en tett og samspilt enhet. King, Young og Burns var da også blant grunnleggerne av bandet i 2010 og når så mange av de som startet bandet fortsatt er med så er det ikke så rart at de er så samspilte som de er.

Det er tolv låter på albumet og det er bare et par av de som jeg ikke helt har fått under huden. Ellers er dette countryrock av meget høy klasse. Spesielt liker jeg de fire låtene som avslutter albumet. Top of the World er en rolig og nydelig låt med en stemning som gir meg gåsehud. Og så er vokalen hinsides bra!


Flashback utmerker seg med en deilig rytme, den er dessuten melodiøs og fengende, noe jeg liker meget godt.

Avslutningssporet Another Sunny Day er en nydelig allsanglåt som jeg er sikker på blir en hit live. Også her en rytme og en instrumentering som jeg bare elsker.

Andre låter jeg liker er rocka Side Street Shakedown, den mer nedpå men likevel melodiøse Off Your Shoulders og Midway Motel, som er countryrock av høy klasse.

The Wild Feathers er rett og slett et meget hyggelig bekjentskap med musikk som er midt i hjertet av hvordan jeg vil ha countryrock. 

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar