søndag 26. november 2023

The Wilder Blue - Super Natural

The Wilder Blue er et countryband fra Texas starta av Zane Williams i 2019. Williams er en dreven musiker som hadde sju soloalbum på CV-en da han samla en gruppe med like gode musikere som han selv. Dette her er deres tredje fullengder.

Skiva åpner med fornøyelige Bless My Bones, om en bussreise fra Seattle til Texas for å spille en gig sammen med Midland. Vel framme når de blir spurt om hvem de er får de vite at The Wilder Blue, nei de omkom alle i en bussulykke for omtrent tretti år siden ... Musikalsk er dette herlig bluegrassinspirert.

 

Brent Cobb er en av de fremste produsentene innen country og amerikana om dagen, og han sitter også i produksjonsstolen her. Ikke bare det, han bidrar også instrumentellt på tittellåten, en låt som han og bandet skrev i studio. Og det høres ut som at de hadde det kjekt i studio!


Superstjernen Luke Combs har også lagt sin elsk på dette bandet og tatt de med på en del av sine konserter. Og jammen er han også med på en cover av The Eagles' Seven Bridges Road. True Companion er en fin hyllest til en trofast livsledsager, krydra med en herlig gitar:

Dette er musikk som liver opp i mørketida, og det er deilig å høre et band som er så samspilte og som oser slik av musikkglede som The Wilder Blue. At størrelser som Cobb og Combs har tatt de under sine vinger forstår jeg meget godt. Her er nydelige harmonier og det gode humøret som ligger tjukt utpå musikken blir jeg revet med i. Som på The Line:

Så må jeg ta med Never Found You, historien om et samliv som gikk i oppløsning og hvordan det var å fortelle barna at pappa flytter. Og så erkjennelsen av at hadde ikke det skjedd så hadde en ikke funnet den nye partneren som har gitt livet mening igjen. Fortalt med følsomhet.

Dette er melodiøs country av beste merke, det kjennes ekte og nært og det er musikk jeg føler sterk tilknytning til. Ergo er The Wilder Blue et meget hyggelig bekjentskap som jeg setter stor pris på. Anbefales!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar