søndag 30. juli 2017

Stavangerkameratene - "Stavangerkameratene"


Idolvinnerne Kjartan Salvesen og Glenn Lyse sammen med Tommy Fredvang og Ole Alexander Mæland er ei stavangersk "supergruppe" satt sammen av et eventbyrå ifjor, men slo så godt an lokalt at de har tatt steget ut og laget plate. Konseptet er coverlåter på stavangersk.

Og akkurat det er det som trekker ned for meg. Ikke at det er på stavangersk, men at det er coverlåter. Plussen er at de har valgt meget fengende låter, men jeg håper at de også begynner å skrive låter sjøl og ikke stjeler fra Aviici, Kent, Miley Cyrus og Bob Marley bl. a.

På videoen til åpningssporet lager de seg et image som 80-tallsrockere, vet ikke om det passer helt men.....


"Vekk meg opp" er Aviicis "Wake Me Up":


"Vil Du Shalala" er også en fengende låt å bli i bra humør av:


Bare 9 spor på skiva og en av de kommer to ganger, gutta har nemlig slengt på en akustisk versjon av "Bare Så Du Vett Det".

Som nevnt, låtvalget er bra, det er fengende, og det er nok det som har vært resepten for disse gutta. Og det har tydeligvis vært en suksessformel lokalt, så får vi se om det slår an også nasjonalt. Men da hadde det altså vært fint om de også begynte å skrive låter sjøl. For det bør de klare!

Karakter: 4.

PS: Samboeren og jeg reiser på 5 dagers storbyferie til Riga i morgen, så da blir det ei lita pause. Men hold ut, jeg har mange plater på blokka som jeg har ambisjon om å høre igjennom og skrive om. Om jeg rekker alle er en annen sak...... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar