onsdag 12. juli 2017

Sie Gubba - "Arven"


Nytt album med Sie Gubba mottas både med glede og med vedmod. Glede fordi trønderne igjen viser at de er i elitedivisjonen blant norske countryrockband. Vedmod med tanke tenåringen vi hadde i huset som hadde omfavna denne skiva med stor entusiasme. Det var nemlig ikke sjelden at musikk med Sie Gubba strømma opp fra kjellerstua.

Men som nevnt, Sie Gubba viser igjen at de er blant våre beste band i countryrocksjangeren, og Petter Øien viser igjen at han er en solid vokalist med en karakteristisk stemme. Og de kommer med et mer rocka uttrykk i flere av låtene, som i åpningssporet og tittellåta "Arven" som handler om å ta vare på den musikalske arven vi har fått fra bl. a. Elvis og Prøysen og gi den videre til neste generasjon. "Ung & Fri", "Bra Nok Som Du E", "For Seint å Snu" og det engelske avslutningssporet "For the Love of the Music" er også låter som viser et tøffere og mer rocka Sie Gubba. Noe jeg absolutt kan like!

"Såmmår og Sol" er SG mer slik vi er vant med de, fengende og med fela sentral i lydbildet. "Dyr i Drift" er også fengende, og "I Gudbrandsdal'n" er også en fin, fengende låt der fela er sentral. Men ingen SG-album uten et par romantiske låter. De finner vi i "Du E God Å Ha" som er albumets mest neddempa og rolige innslag og"Når Æ Sjer Dæ".

Dessverre er det ingen videoer med sanger fra dette nye albumet ute på YouTube ennå, og det burde jo bandet ha tenkt på. Men skiva får varme anbefalinger fra meg. Det er snart et countryrockband rundt hvert nes her i landet og Sie Gubba viser på "Arven" hvor lista ligger for å klare å ta steget opp fra massen.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar