onsdag 9. august 2017

Steve Earle & The Dukes - "So You Wanna Be An Outlaw"


Det er bare å fastslå det med én gang, Steve Earle er ute med sitt beste album på lange tider! Det formelig spruter av dette albumet, det er rå og ærlig rock, det er fengende coluntryrock og det er herlig country. Earle har i forbindelse med utgivelsen sparka i både øst og vest, mot ex-kona Alison Moorer, mot Oasis som han mener er oppskrytt, singer-songwriter Richard Buckner og forfatteren Cormac McCarthy. Muligens for å få oppmerksomhet om skiva. Med Moorer har han en sønn som er autist, og han har jobba mye for at han skal få et så godt liv som mulig.

Tittelsporet åpner skiva, sammen med Willie Nelson. Budskapet, slik jeg tolker det er hva du må ofre for å være en skikkelig outlaw. En skikkelig tøff låt:


"News From Colorado" er en av de roligste låtene på skiva, og en nokså sår en. Om kvalene ved å flytte fra Colorado, og hvor tungt det er ikke å kunne bidra for familien på avstand.


"This Is How It Ends" er en herlig countrylåt som jeg virkelig får godfølelse av, her har Earle med seg Miranda Lambert, som utfyller han godt på denne låta:


"Fixin' To Die" er Steve Earle på sitt råeste, og sitt mest engasjerte. Et nytt innlegg i hans dedikerte kamp mot dødsstraff:


"Goodbye Michelangelo", avslutningssporet, er Earles hyllest til sin nære venn og sitt ideal som artist, Guy Clark:


Som en vil skjønne på de eksemplene jeg har trukket fram så er dette et mangefasettert album fra Steve Earle. Det er et album med glød og engasjement, og det er herlig å konstatere at den musikalske gnisten som har vært savna fra de siste utgivelsene er tilbake igjen.

Vi har "Lookin' for a Woman", som også er en ekte outlawlåt der sangens jegperson våkner med en hamrende bakrus. "The Firebreak Line" er en fengende flott countrylåt, mens jeg får rockefot av "If Mama Coulda Seen Me". "The Girl on the Mountain" er akustisk, og av det rolige, ettertenksomme slaget. "You Broke My Heart" er slentrende, bittersøt country, mens vi i "Walkin' in LA" får en fengende countrylåt. "Sunset Highway" er solid countryrock.

Rett og slett et gjennomført, deilig album av Steve Earle. Så godt å ha han tilbake som den store musikeren, låtskriveren og formidleren han er.

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar