onsdag 13. mars 2013

MadrugadaBildet er fra http://norskmusikk.wordpress.com/tag/madrugada/


Madrugada er uten tvil et av de aller beste rockebandene vi har hatt i Norge. Sivert Høyems dype, men følsomme stemme og Robert Burås' eminente gitarspill var bærebjelken i et band som etterhvert ble voldsomt populære her til lands, og tildels også utenfor landets grenser.

Alle deres album var store suksesser og fikk overstrømmende kritikker: "Industrial Silence" (1999), "The Nightly Disease" (2001) og "Grit" (2002) har jeg ikke, men jeg har de to siste studioalbumene, "The Deep End" fra 2005 og "Madrugada" fra januar 2008. Robert Burås døde 12. juli 2007, bare 31 år gammel, men bandet var kommet så langt med innspillinga at Sivert Høyem og trommis Frode Jacobsen fullførte albumet og ga det altså ut i januar-08.

Madrugada dominerte fullstendig musikkåret 2005. Livealbumet "Live at Tralfamadore" og "The Deep End" var de to mestselgende albumene i Norge det året og bandet vant tre Spellemannspriser.

"The Kids Are On High Street" er en mektig sang som åpner albumet:


"The Lost Gospel":


"Hard To Come Back":


Fra "Madrugada", mektige "Whatever Happened To You":


"What's On Your Mind?":


Avslutningssporet "Our Time Won't Live That Long" med Robert Burås på vokal:


Etter en turné som ble avslutta i Spektrum 15. november- 08 var Madrugada historie. Men heldigvis kom et "Very Best of Madrugada"-album, som jeg sjølsagt har.

"Majesty":


"I Don't Fit":


"Hold On To You":


Til slutt må megahiten "Lift Me" med Ane Brun med, årets låt i 2005:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar