tirsdag 19. mars 2013

Emmylou Harris & Rodney Crowell - Old Yellow Moon


Coverbilde, fotograf: David McClister.

Emmylou Harris har jeg omtalt tidligere i denne bloggen, og når hun nå kom med et album sammen med en annen legende, Rodney Crowell måtte jeg gå til anskaffelse av den. Rodney Crowell har jeg ingen skiver med, men han er som Emmylou en fot i alternativ-leiren og en fot i mainstream-leiren innafor countryen. Han har gitt ut 13 soloalbum og er også en mye benytta låtskriver og produsent. Bl. a. har han produsert mange av platene til sin tidligere kone Rosanne Cash (dattera til Johnny), og de opptrer fortsatt sammen fra tid til annen. Rosanne kommer jeg tilbake til ved en senere anledning. Blant Rodney Crowells inspirasjonskilder kan nevnes to store singer/songwriters: Guy Clark og Townes van Zandt.

Dette er ikke første gangen Emmylou og Rodney spiller sammen, bl. a. var Rodney i tre år med i Emmylous Hot Band.

Når to legender som Emmylou og Rodney igjen slår seg sammen må det bli bra, eller? Vel, jeg synes halve skiva er veldig bra, meget gode låter. Den andre halvparten faller litt mindre i smak, men dette er mye smak og behag og det er uansett kvalitet i hver eneste sang. Jeg velger ihvertfall her å fokusere på de sangene jeg liker best på denne skiva, som heter "Old Yellow Moon".

Best av alle, synes jeg "Here We Are " er, dette er vakkert (akustisk versjon, fra plateslippet for under en måned siden):


"Hanging Up My Heart":


"Invitation To The Blues":


Tittelsporet "Old Yellow Man", akustisk:


Her forteller Emmylou og Rodney om albumet:


Og for  å være ærlig: Emmylou er sammen med Debbie Harry den mest stunning +60-dama jeg har sett! Håper de kommer til Norge på turneen de snakker om på slutten av videoen over, da må jeg prøve å få meg billett!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar