onsdag 6. mars 2013

Lordi


Bildet er fra barefootmusicnews.com, fotograf ukjent

De finske monsterrockerne Lordi ble for alvor kjent da de i 2006 tok en soleklar seier i Eurovision Song Contest med det som da var til ny poengrekord (senere slått av Alexander Rybak) med "Hard Rock Hallelujah". Deres deltakelse var kontroversiell både i hjemlandet og i arrangørlandet Hellas, men det hindra altså ikke en klar seier.

Bandleder Mr. Lordi (Toni Puutansuu) og bandmedlemmene som har kommet og gått har kun vist seg i sine monstermasker og drakter, alle laget av Mr. Lordi sjøl og Kiss er inspirasjonen. Finlands svar på Se og Hør fikk kraftig på pelsen av mange finner da de publiserte paparazzibilder av Mr. Lordi i sivil........

Bandet ble danna så tidlig som 1996 og de gikk i studio i 1999. Men det albumet som ble spilt inn da kom aldri i butikkhyllene pga. økonomiske problemer hos det første plateselskapet og konkurs hos det de gikk over til. Ny kontrakt ble det ikke før i 2002, men da fikk de gitt ut albumet "Get Heavy" og fikk en nr. 1-hit i Finland med "Would You Love A Monsterman?".


"Get Heavy" er et helt OK hardrockalbum i mine ører, men det går litt i samme rytma hele tida og kan bli litt kjedelig til tider. Presenterer et nummer til, "Devil Is a Loser":


"The Monsterican Dream" kom i 2004, men det store internasjonale gjennombruddet kom i kjølvannet av Eurovisionseieren i 2006 og albumet "The Arockalypse". Dette er i mine ører et mye bedre album, musikken sitter bedre og du hører at bandet har utvikla seg musikalsk.

Første smakebit er "Who's Your Daddy?":


"They Only Come Out At Night":


Og sjølsagt må "Hard Rock Hallelujah" med:


Lordi har gitt tre album etter dette, det nyeste, "To Beast or Not To Beast" kom ut nå 1. mars.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar