tirsdag 9. april 2024

The Secret Sisters - Mind, Man, Medicine

Søstrene Laura og Lydia Rogers er ute med oppfølgeren til Saturn Return fra 2020, som jeg falt pladask for. Og igjen kommer de med flere nydelige låter som forskjønner øregangene mine. 

Rolige, drømmende Space åpner det hele. Dette er en låt å bare lukke øynene til og å la seg sveve inn i en nydelig musikalsk atmosfære. Tekstmessig handler det om å gi en partner rom til å være seg sjøl, og å være der som en god støtte.


Paperweight er fengende og er lett å nynne til. Tema her er også det nære forholdet til en partner, noe som gjennomsyrer dette albumet. Det virker som at de begge er i harmoni i sine ekteskap, og det er litt godt at de gir oss låter om det gode de opplever i hverdagen.


Men søstrene ser også utover sin egen tilværelse og If the World Was a House er en meget tankevekkende og utrolig godt laget tekst der de sammenligner konfliktene som er i verden med konfliktene som kan forekomme i et hus, mellom familiemedlemmer. En av de aller beste tekstene jeg har hørt i år og sjølsagt inn på min Årets sanger-spilleliste for 2024.


All the Way har de med Ray LaMontagne på vokal, og det er blitt en nydelig kjærlighetssang med skikkelig vakre harmonier:


Til slutt tar jeg med Bear With Me som har en dyp tekst med mange lag. Det er om kjærlighet, men det kan også tolkes som å føle seg fremmed i sin egen kropp og en bønn til partneren om å holde ut med en mens en finner ut av seg sjøl.


Av de elleve låtene er det et par som jeg føler blir vel stillestående for meg, men likefullt er dette et nytt, sterkt album fra The Secret Sisters der de igjen slår meg med sin musikalitet og evne til å bringe fram nydelige harmonier. Dette er definitivt musikk som en kan bruke til å ta en pause fra verden utenfor, noe som i høyeste grad trengs om dagen!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar