mandag 9. oktober 2023

Anastacia - Our Songs

Anastacia slo igjennom med debutalbumet Not That Kind i 2000 og har hatt en strålende karriere, spesielt i Europa med mange listetopper, og først og fremst er det den sterke stemmen som har fascinert meg. Og da mest av alt i Paid My Dues, som jeg synes er en helt rå låt. Hun har klart å holde karrieren gående til tross for flere helseutfordringer, som Chrons sykdom siden hun var 13, to ganger brystkreft og tachycardi, en hjertesykdom. Forskjellen hennes i popularitet i Europa kontra hjemlandet USA er meget stor, hjemme spilles hun ikke på radio.

Dette nye albumet hennes er Anastacias versjoner av tyske hits, både låter som originalt var på engelsk, og låter som er oversatt fra tysk. Det er flere der jeg ikke vet hvem som har originallåten, men hun åpner med Best Days, som på tysk er med Die Toten Hosen, og heter Tagen wie diese. Anastacia har her gjort den til en sterk anthem-låt som jeg elsker oppbyggingen av.

I Beautiful har Anastacia tydeligvis funnet seg en sang som hun kjenner seg igjen fra egen karriere, og som hun bruker til å fortelle til artistkolleger at uansett om du føler deg ensom eller ufri i forhold til betingelsene en jobber under så er en en vakker person på alle måter.

Still Loving You er en cover av Scorpions, og igjen er det stemmen til Anastacia som imponerer meg og som bærer låten. Det er ikke bare styrke i stemmen hennes, det er også følelse, og det er en solid kombinasjon.

En av mine største favoritter på denne skiva er Monsoon, som opprinnelig er med Tokio Hotel. Originalen er nedstrippa, Anastacia har poppet den opp en del. Jeg liker begge versjonene, det skal sies.

Supergirl er også originalt sett en noe nedstrippet låt, med bandet Reamonn, som igjen er poppet opp., men jeg liker at Anastacia har beholdt den litt sydlandske atmosfæren i låten. Et fengende refreng som gjør dette til en godlåt i mine ører.

Jevnt over synes jeg Anastacia kommer godt fra dette prosjektet med egne versjoner av tyske artisters hits. Hun har også en duett med en av de, veteranen Petter Maffay på Just You, som er en oversettelse av hans Du. Hun skal også være en del av Maffays avslutningsturné i Tyskland neste sommer. Så er det så\at hennes versjon av Forever Young blir litt tam i forhold til Alphavilles ikoniske original.

Men uansett så er dette et album som har smurt øregangene mine med vellyd den siste uka, og  jeg må si at det er få forunt å ha en stemmeprakt som Anastacia har!

Karakter: 4,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar