onsdag 8. mars 2023

Too Far Gone - 30

Endelig, tolv år etter deres forrige studioalbum er Too Far Gone ute med en fullengder med ny musikk. Kalt 30 for å markere at de feirer 30 år som band i år. Og det er godt å ha de tilbake, for de er et av de beste bandene vi har innen countryrock, og da spesielt innenfor det segmentet av norsk countryrock som nå vel faller inn under det som i Spellemannpristerminologien kalles "festmusikk". Ihvertfall når vi ser at et band som Rotlaus er nominert i den kategorien til Spellemannprisen 2022.

Festmusikk eller ikke, Too Far Gone er et seriøst og hardtarbeidende band som leverer god musikk både til hverdags og fest. Deres vel største hit, Zetor'n er godt kjent, og på dette albumet kommer de med flere låter som har potensial til å bli populære på spillesteder rundt om i landet. Et par av låtene måtte jeg bruke et par lytt for å venne meg til og få under huden, men ellers er dette musikk som sitter fra første lytt. Du hører at det er Too Far Gone, og det liker jeg!

Jeg vil her presentere de fem låtene jeg liker aller best, og jeg begynner med åpningssporet Hjertet har fått fred. Om det å komme seg ut i naturen og nyte den roen en finner der.

Ka gjør vi no beskriver noe som flere nok kan relatere til. Du treffer noen på fest, det oppstår søt musikk der og da og man har en deilig natt sammen. Men etterpå kommer spørsmålet: Hva nå? Jeg synes beskrivelsen er god, og at Børge Rømma med sin vokal får fram de følelsene som en slik tekst bærer med seg.


Skinnende stjerne er en fin låt om det å gi verden et smil og et inntrykk av alt er bra, mens en egentlig går med mange tanker om det som burde vært bedre i livet. En god liten gitarsolo inni låten bør trekkes fram.

Jeg digger Bæst fæst'n, en rocka låt som nok mange også kan kjenne seg igjen i der en våkner opp etter en fest en husker fint lite av, men der en har en fornemmelse av at den ikke var så verst:

Fly ut er mer rett ut country og med en tekst som jeg kjenner meg godt igjen i, om å gå motstrøms og følge drømmen. Som jeg gjorde ifjor da jeg både opplevde mitt første Eurovision på nært hold i Torino og ga ut min debutroman. Denne låten har fått plass på min spilleliste over Årets sanger 2023, nettopp fordi jeg kan relatere så sterkt til den.

Så min konklusjon er at det er flott å ha Too Far Gone tilbake med ny musikk. Dette er et variert og godt album med mange fengende låter, men også et par som er mer rolige i takten og ettertenksomme. 

Til slutt tillater jeg meg å nevne en av mine største drømmer som MGP-fan: Å oppleve Børge Rømma og kona Becca i MGP med en nydelig romantisk ballade med et anstrøk av country. Det hadde vært knall!

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar