torsdag 30. mars 2023

Lille Venn - Whatever, Together


Dette er muligens det korteste albumet jeg har skrevet om. Og strengt tatt er det vel en EP siden det bare er på drøye 21 minutter. Men med sju spenstige låter som kanskje best kan kalles poppunk så er dette absolutt noe verdt å skrive om!

Helene Brunæs heter hun som skjuler seg bak artistnavnet Lille Venn, født i Norge, oppvokst i Singapore, der hun så opp til storebroren som spilte gitar. Det er det jeg vet om henne, stort mer er ikke å hente ut fra presentasjonen på Spotify. Men musikken, den tiltaler meg, og det er tittelsporet som åpner det hele:


En video med bilder fra barndommen i Singapore, og teksten tolker jeg som tilegna broren, som førte henne inn i musikkens verden. Begynner lett akustisk før vi får en pulserende poplåt som munner rolig og ettertenksomt ut.

I Blew My Friends Off! er den klart mest rocka låten, og det er helt logisk med den tittelen. Som vitner om frustrasjon over venner en ikke føler er de en vil ha med seg videre i livet. Her er Helene også på sitt mest aggressive vokalmessig.

Mourning Sickness er også bra rocka, med en trist tekst, men avslutningen av låten er med et smil og gir et tegn om håp. At det kanskje ikke blir død likevel for den hun synger om. Jeg vet ikke, men jeg tar med meg det håpet om noe godt som slutten bærer med seg.

Det er disse tre låtene jeg nøyer meg med, tross alt er det bare sju å velge mellom. Men det er nok her til å fortelle meg at Lille Venn er en spennende artist som lager gode og fengende låter. Det er noen flotte hooks over de fleste av låtene, og hennes litt små-naivistiske vokalstil passer fint til denne musikken.

I en vel kald og snørik vår til nå så varmer denne musikken opp!

Karakter: 5,5/6.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar