onsdag 1. mars 2023

Virkelig - For ung til å vær trist

 

Høsten 2020 ble jeg imponert over Bodøbandet Virkelig og ga de toppkarakter for deres andre album Lengsel blir til glemsel. Derfor var jeg spent nå når nytt album foreligger, og igjen er dette melodiøs og fengende pop ispedd et par mer nedpå låter.

Du blåste liv inn i livet mitt åpner det hele, og det er en typisk Virkelig-låt, fengende og med gode tekstlige øyeblikk, som f. eks: Og lite visste vi at det fantes en dødelig dose av oss. I det hele tatt er dette et band som tyr lite til velbrukte ord og vendinger i tekstene sine, og det gjør at det er et spennende band å høre på:

Tittellåten For ung til å være trist er ikke så ulik. Og musikalsk har bandet bevegd seg litt bort fra synthen og blitt mer gitarbaserte.

I det hele tatt så er det slik pop jeg liker, melodiøst og fengende, låter med driv. Museum er også en kul låt der en følsom vokal fremhever låten på en god måte. Og igjen er det god lyrikk i teksten, noe som er forfriskende. I den leiligheta her lærte vi hvordan kroppen fungerte er jo en nydelig måte å beskrive noe vi selvsagt skjønner hva er.

De par rolige låtene Kanskje æ skulle slutte å bært dine sorga? og Du treng en venn er også fine, og jeg er spesielt glad i sistnevnte:

Til slutt tar jeg med låten med det kule navnet Alderstaksameter, om en busstur der en reflekterer over livet og tiden som går og at en blir eldre:

Igjen gir altså Virkelig meg et solid popalbum med gode og fengende låter. Det er musikk som får meg til å slappe av og finne roen, noe som er viktig i tida vi lever i nå.

Karakter: 5/6.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar