søndag 4. desember 2022

Jonas Fjeld - To The Bone

 

Jonas Fjeld markerte sin 70-årsdag i september med å gi ut nytt album. Jeg har hørt på det nå i helga, og jeg kan bare si at dette er et album av meget god Fjeld-klasse. Det er en fin variasjon i låtene, og det er den lune Fjeld som jeg og veldig mange andre er blitt så glad i.

De to åpningslåtene er blant de fineste av de til sammen fjorten sporene på skiva og forteller meg at her kan jeg bare lene meg tilbake og ta til meg det Fjeld ønsker å gi meg. Dust in my Wallet starter det hele med et livlig lydbilde som jeg virkelig liker:


Savannah er om reisen fra Oklahoma til Georgia og en hjertens kjær. Dette er Jonas Fjeld på sitt beste, og i mine ører den fineste sangen på dette albumet. En historie fortalt så ekte og nært som bare han kan. 

Takten er ørlite skrudd opp til Little Bird. Rebekka Nilsson, som er ukjent for meg fram til nå bidrar på vokal, men uansett er hun med på å gjøre denne låten vakker. Det noe várt og trygt og godt over denne låten her, og de to stemmene går så fint ihop.

Midt på plata får vi det eneste sporet på norsk, Vi Veit Aldri, og det er godt at Fjeld har funnet plass til en sang på morsmålet. Teksten er fin livsvisdom, og musikken er livlig og glad.

A Place for Warm er av de mer rolige låtene, og er av typen lun og god. Fjeld har en stemme som oser nærhet, det er følelsen av noe som er ekte og som kommer fra hjertet. Det får meg til å slappe av og ta til meg både musikk og tekst.

 

Albumtittelen bærer også bud om at dette er ekte saker, og derfor tar jeg med tittellåten til slutt. Og med en tekst som er verdt å lytte til. Budskapet om at en ved å åpne hjertet sitt for andre rett nok øker faren for hjertesorg, men at en da også bidrar til å gjøre verden til et bedre sted er livsvisdom som er godt å ta med seg.

Summa summarum så er dette et album med den varmen som kjennetegner Jonas Fjeld, hans musikk og hans stemme. Det får meg til å slappe av og roe ned, og når jeg gjør det så har vi å gjøre med en artist som igjen har gjort mye riktig. Fjeld er en av de fineste artistene vi har, og hans katalog er intet mindre enn en nasjonalskatt. Med dette albumet har han lagt nye låter til den skatten.

Karakter: 5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar