fredag 18. november 2022

Fangst - Føniksinstituttet

Fangst er et nytt rockeband som nå er ute med sitt debutalbum. Enn skjønt nytt, de har mange singelutgivelser bak seg ifjor og i år før dette albumslippet. Og ikke alle singlene har fått plass på albumet. Dessuten består bandet av folk med god fartstid innen norsk rock, fra band som Honningbarna, Hvitmalt Gjerde og Death By Unga Bunga.

Og jeg liker det jeg hører, spesielt er første del av albumet knallbra med rock helt etter mitt hjerte. Det er melodiøst, samtidig som det er den kraften og det trøkket som må være tilstede for at det skal være god rock. Ut av det grå er sånn sett et herlig apningsnummer, og ordspillet i tittelen er enkelt, men likevel tøft:


Nye vinger har et streif av kul pop i versene, men det gjør det hele ennå mer spennende. Det viser bare at det er et dyktig band som vet å variere sitt musikalske uttrykk:

Jeg digger åpninga på Uro, den minner ørlite om Hjerteslag, og det er jo musikk som jeg elsker. Mye frustrasjon i teksten, og jeg synes at vokalist Johannes Fjeldstad formidler det på en utsøkt måte.

Hvem kan roe han ned? er en interessant betraktning om hvilke typer vi ser opp til i samfunnet. Kul åpning om det å søle kaffe på seg sjøl som reaksjon på et intervju med en gründer. Liker også snakkepartiet om det å våge å drømme stort.

Evighet er min største favoritt på skiva, også her noen fine popreferanser oppi rocken. En tekst om kjærlighet, og den føles nær og ekte:


Resten av skiva er også bra sjøl om det er et par låter der som jeg føler er litt anonyme og som ikke tar meg helt. Men uansett er dette en solid albumdebut av et band som det skal bli meget spennende å følge framover.

Karakter: 5/6.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar