mandag 21. november 2022

Årets sanger 2022 - Kikki Danielsson - Så länge giftet verkar


Jeg omtalte Kikki Danielssons nye album i går og jeg nevnte der at När giftet värkar er noe av det sterkeste jeg har hørt tekstmessig i år. Sannheten er at det er ingen tekst i år som går så gjennom marg og bein som denne her. For at Kikki i mange år slet med alkoholisme er vel kjent. Nå har hun vært rusfri i ti år, men i denne låten her forteller hun rått og ærlig hvordan det var å leve med alkoholen. Du spinner deg frivillig inn i et nett du sitter fast i. Og så lenge giften virker så klarer du ikke å komme ut.

Jeg har i høst gitt ut min debutroman 11:59 - Jeg vil være i livet, der jeg beskriver en skjebne lik Kikki sin. Om en ung kvinne som slår igjennom som artist, men som etterhvert utvikler et stort rusproblem som ikke bare går utover henne, men også hele hennes familie. Mona, fra min bok og Kikki hadde nok hatt mye å snakke om hadde de møttes.

Hver gang jeg hører på denne låten får jeg frysninger, for det er så innmari sterkt beskrevet hvilket helvete en lever i når en er fanget av rusen. Takk Kikki for at du setter ord på det, slik at vi kan forstå.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar