torsdag 2. november 2017

Suicide Bombers - "Suicide Idols"


Suicide Bombers fra Oslo er ute med sitt 3. album og de kaller seg i introen "the most explosive band in the history". Det er sjølsagt en gimmick, for dette er streit rett fram og melodiøs hardrock. Og ikke så verst, for jeg merker at jeg etter å ha bevegd meg i et roligere musikalsk landskap ei god stund var godt å få litt mer trøkk i musikken.

Og dette får vi i fullt monn i åpningssporet etter introen, "Suicide Idol", som er et av de sterkeste sporene på skiva:


Ankepunktet mot dette albumet er at det går i omtrent den samme duren hele tida, altså at faren for at lytteren kan gå lei er der. Suicide Bombers klarer tildels å motvirke det med å legge inn enkelte bra gitarsoloer, men skulle gjerne hatt enda flere av de. Men ikke for det, det er mange gode spor her og et av de er "Ready Tonight":


På albumet består bandet av Lazy Leather på lead guitar, C Slim på bass, Lyle Starr på trommer og Chris Damien Doll er vokalist og rytmegitarist.

Det er ikke lett å finne andre videoer av god kvalitet med låter fra dette albumet. Men tar sjansen på å ta med "Keep An Eye On You", et opptrak fra Hard Rock Café i Oslo fra i vår:


Som sagt så er det noen gode låter her, som "Waiting", "Generation Kill", "Next World War" og "Never Gonna Change", mens en låt som "Sex Star Icon" føler jeg som mer stampende og litt kjedelig.

Rent imagemessig er det tydelig at dette er et band som har lært et triks eller to av Wig Wam, det er en eim av glam over de. Men stort sett så fenger det hos meg, og jeg synes det er et jevnt over bra album.

Karakter: 4,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar