onsdag 15. november 2017

Amberian Dawn - "Darkness of Eternity"


Finske Amberian Dawn tok meg med storm med sitt 2014-album "Magic Forest". Anført av sopranvokalist Capri Virkkunen leverte de heftig symfonisk metal som bergtok meg. "Innuendo" fra året etter skuffa meg litt, men på "Darkness of Eternity", gitt ut nå 10. november er det mer Amberian Dawn slik jeg kjente de fra "Magic Forest". Et album som markerer bandets 10-årsjubileum. Grunnlegger Tuomas Seppälä står for musikken, mens Capri har ansvaret for tekstene.

Det er et par spor som blir noe hesblesende, åpningssporet "I'm the One" og spor 3 "Dragonflies". Men siden det er få videoer ute fra skiva tar jeg likevel med "I'm The One". Uansett er det ikke noe å utsette på energien som utsråles her

 
Låtene ellers er av den melodiøse sorten, med unntak av det rolige tittelsporet, som har tilleggstittelen "Symphony Nr. 1, Pt. 2". Men det fungerer greit som en motvekt til musikken ellers.

"Maybe" er en av mine største favoritter på skiva, der Capri i tillegg til hovedvokalen har en forførende koring.


"Abyss" er en annen favoritt, trommehastigheten er på grensa til å bli hesblesende, men lander på den rette sida og da blir det bra. "Ghostwoman" og "Sky Is Falling" viser et band som klarer å variere sitt musikalske uttrykk uten at det går utover melodiøsiteten. Fengende låter som har bøttevis med energi og der Capris stemem passer perfekt inn. "Luna My Darling" veksler fint mellom det rolige og mer heftige. Det samme kan en si om "Breathe Again".

Bonussporet "Anyone" er vel det mest kommersielle på skiva, uten at bandet gåt på akkord med sin musikalske integritet. "Golden Coins" er da den eneste låten jeg ikke har nevnt, den er også fint oppbygd.

Det er mye drama i Amberian Dawns musikk og tekster og Capri har den stemma som kreves for å forsterke den dramatiske stemninga som musikken gir meg som lytter.

Jeg føler vel fortsatt at det er litt opp til det høydepunktet "Magic Forest" var, men i forhold til albumet imellom er dette et steg i riktig retning av et spennende finsk band.

Karakter: 4,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar