tirsdag 17. oktober 2017

Little Steven - "Soulfire"Little Steven, eller Steven van Zandt er en allsidig herremann og en sann Norgesvenn etter flere konserter her med Sjefen, Lillyhammer og ikke minst hans hjertebarn Notodden Blues Festival og hans bluesskole under den festivalen.

Ny soloskive har han også kommet med i år, sin første siden 1982 (!) og her er det blues og rock'n roll i skjønn forening. Tittellåta "Soulfire" åpner det hele og er en sugende blueslåt. Her en liveversjon fra London:


"Blues Is My Business" er også blues av ypperste merke:


Ser en stort på det er det likt fordelt med blues- og rockspor på det 12 spor lange albumet. Men her er grensene flytende, så hvilken sjanger den enkelte sang tilhører spiller egentlig liten trille. På enkelte låter høres det tydelig at Little Steven har henta mye inspirasjon fra Sjefen når det gjelder låtvalg. Som Jukeslåten "I'm Coming Back" som like gjerne kunne vært en Springsteenlåt:


Det er mye spilleglede på dette albumet, blåserekka er framtredende på de fleste låtene og det er også til tider intens koring. Kan bli litt overlessa av og til, men det er egentlig pirk. "I Saw the Light" er også heftig:


Little Steven må dessuten være veldig glad i ordet "baby", som går igjen i de fleste låtene. Ikke noe galt i det, men det kan bli litt oppbrukt. Samtidig er det et lett ord å ty til når mange av sangene handler om ulike aspekter av et forhold mellom to som er eller har vært glade i hverandre. Avslutningssporet "Ride the Night Away" er i så henseende typisk for skiva:


I det store og hele et heftig og godt album av Little Steven og hans medmusikanter. Et par av blueslåtene kan bli litt seige for min smak, men det får jeg bare bære over med, for her er det som nevnt mye spilleglede og energi som smitter over på meg som lytter.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar