mandag 19. februar 2024

The Oxydants - Bite The Bait

The Oxydants er en kvartett veteraner fra rockemiljøet i og rundt Oslo, og de har vært aktive siden 90-tallet i ulike band. Dette er deres tredje fullengder som The Oxydants med besetningen: Tore Aurstad (gitar, vokal), Harald Berge (bass), Terje Bärnholdt (gitar) og nyankomne Finn Roar Halvorsrud (trommer).

Dette er punkete rett fram rock med høy energifaktor. Akkurat slik jeg liker det, ittno knussel her i gården for å si det på trøndersk! Jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker denne musikken her, det trøkket og det drivet de har fra første til siste tone tar meg med hud og hår. Låttitlene hamres inn og gjentas gang på gang på de fleste låtene, som i åpningssporet Old Dead Fucks, der det slås fast at alle ens helter har lagt røret for godtDet er effektfullt, og det leveres enkelt og greit med en snerrende vokal som hører til denne typen musikk.

One Hundred Steps er bare herlig, som alle låtene på denne skiva.

Loose Cannon er en illsint liten sak på litt over to minutter. Her er det mye agg som skal ut, og det gås absolutt ingen omveier. At det ikke var refreng tenkte jeg ikke over før jeg leste i presseskrivet at de som venter på det venter forgjeves. Ergo er det ikke savnet i en slik låt som dette!

Three-legged Dog var første singelen fra albumet og er en morsom låt da jeg ikke kan unngå å tenke på hvordan den stakkars bikkja det synges om ser ut og hvordan den klarer seg med bare tre føtter. Er det to foran, eller bak? Korte, men herlige instrumentalparti i enda en energibombe av en låt.

Ni av ti låter er sjølskrevne, den ene coveren er Meaningless, låten til Magnetic Fields fra 1999 er gjort punkete. Og med den tittelen er det en dyd av nødvendighet etter min mening!

Dette er intet mindre enn et strålende album for en som er glad i old school rett fram rock med sterke punkinnslag. The Oxydants får meg opp av stolen og gir gubben sterk trang til å headbange. En energibombe av et album som virkelig trengs for å få ut frustrasjonen over hvordan det står til med verden og kloden vår akkurat nå.

Karakter: 6/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar