fredag 9. februar 2024

Sleater Kinney - Little Rope

Jeg oppdaga Sleater-Kinney i 2021 da de ga ut Path of Wellness og jeg har derfor hatt de på radaren med tanke på nytt album. De feirer 30-årsjubileum i år, og det nye albumet kom nå i januar. Som med det forrige så er dette musikk som har trengt å vokse på meg. Det er litt seig, men røff rock, en type musikk som erfaringsmessig må gro litt før den sitter hos meg. Men jeg liker at enkelte artister utfordrer meg på den måten, det gjør at jeg får gått ordentlig inn i musikken.

Carrie Brownstein og Corin Tucker er de som er Sleater-Kinney, på forrige plate hadde de med Angie Boylan på trommer og jeg går ut fra at hun er med fremdeles. 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å ta med åpningslåten Hell, men ombestemte meg etter å ha sett videoen. En fortvilt kraftpakke av en låt vil jeg kalle dette. Helvete har ingen fortid, har ingen fremtid er blant karakteristikkene. Men den som gjør mest inntrykk er: Hell is a young man with a gun.

Needlessly Wild er favorittlåten min her, og den er inne på lista der jeg nominerer låter til min Årets sanger-kåring. Kanskje fordi den er så umiddelbar og fordi den Ehar et sugende driv, og deilige musikalske detaljer. En fortvilt vokal som forteller meg at her er det mye frustrasjon som må ut. Noe som er logisk med en tittel som beskriver låtens jegperson som unødvendig vill.

Hunt You Down er også en heftig sak, og en låt som viser hva som er Sleater-Kinneys varemerke, nemlig fett og røft gitarspill. Det gir låtene og også tekstene en ekstra tyngde.

Don't Feel Right er også en favoritt, og jeg merker at det er en del smerte også i denne teksten. Og Brownatein og Tucker er flinke til å få den smerten ut i musikken. Dessuten er det en giarsolo her som jeg elsker.

Avslutningssporet Untidy Creature preges også av dette sugende gitarspillet som bandet er så kjent for. 


Av de fem resterende låtene vil jeg trekke fram Small Finds som ved første lytt kan føles noe rotete, men som egentlig er en heftig låt med et distinkt refreng.

Sleater-Kinney er et band som er lett å kjenne igjen når du hører de. Og det er kvalitet over hele fjøla, dette er et album som har mange sterke låter og ditto musikalske detaljer. Har du ikke hørt på de før, så anbefaler jeg sterkt å bli kjent med de, gjerne gjennom dette albumet!

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar