tirsdag 16. januar 2024

Haakon Ellingsen - Every Day The Weather's Changing

 

Haakon Ellingsen er en rutinert kar som nå på nyåret har kommet med sitt ellevte studioalbum. Han har bl. a. spilt sammen med Lars Lillo-Stenberg i The Last James (1992-99) og har vært med på flere andre bandprosjekt. Han er produktiv og har med unntak av 2019 utgitt et album i året siden 2017. Men det er først nå at jeg har blitt oppmerksom på Ellingsen og hans musikk.

Det jeg får servert er litt drømmende pop, noen vil kanskje kalle det psykedelisk istedet. Uansett så er det organisk og med ekte instrumenter, noe som jeg som lytter setter stor pris på. Det åpner med akustiske Oh Butterfly før Rusty Morning gir oss setninga fra albumtittelen.

Fields of Heather kom ut på singel før jul, og er en nydelig og fengende låt som er blitt min største favoritt på skiva. En av de låtene der Ellingsen får fram en drømmende vokal som jeg liker.

Something So Great har en lengtende atmosfære, og lengselen er retta mot en persom som ikke er en del av ens liv lenger. Life is so cruel, nothing seems to last er en setning som godt beskriver følelsene i denne låten. Jeg liker også harmoniene fra nydelig trakterte strengeinstrumenter.


The Melody
er en fin liten hyllest til melodien, eller låten som tar knekken på det dårlige humøret, eller som gjør at en kommer seg over et brudd. 

Sjøl om Ridiculing Me er riktig så trivelig musikalsk er det en trist tekst om en som blir ydmyket og latterliggjort i et forhold. 

Jevnt over så er Haakon Ellingsen og hans musikk et trivelig bekjentskap. Noen av låtene er litt lavmælte, men jeg liker godt stemninga på denne plata. Det er avslappende, og kjekt og høre på rett og slett. Med den fine følsomheten Ellingsen har i sin vokal klarer han å få framheva stemningene i låtene, og det er en egenskap jeg som lytter setter stor pris på.

Men det jeg tenkte på ved flere av sangene var hvordan de ville hørt ut på norsk. Det er flere sanger her som jeg føler hadde gjort seg på morsmålet. Jeg tror at det hadde gjort sangene ennå mer stemningsfulle, men har sjølsagt respekt for at Ellingsen føler seg mer komfortabel med engelsk. 

Karakter: 4,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar