tirsdag 10. april 2018

Blackberry Smoke - Find a Light


Atlantabandet Blackberry Smoke spiller sørstasrock med en tøtsj av country og countryrock. De er nå ute med sitt 6. album og i stil kan de minne en del om Drive-By Truckers, ihvertfall når de er på sitt røffeste. På denne skiva vil jeg også si at de også er en smule bluesaktige på noen låter.

Jeg liker Blackberry Smoke enten når de er på sitt mest rocka og når de er nesten ren country. Singelen "Best Seat in the House" er en drivende god og rocka låt:


Denne svinger det skikkelig av og er sørstatsrock av beste merke. "I'll Keep Ramblin'" er skivas kanskje mest spesielle nummer. Begynner som en litt skranglete og hesblesende rocker før den ved hjelp av Robert Randolph vandrer ut i et skkelig gospellandskap før den avlsuttes som seig bluesrocker.. Det kan oppfattes litt rotete, men jeg synes det også er noe sjarmerende.

:
Så gir de seg countryen i vold i "Let Me Down Easy" der vokalist Charlie Starr går i en fin duett med Amanda Shires (som er exen til Rod Picott som jeg omtalte for et par dager siden):


Men det er altså når Blackberry Smoke er på sitt mest rocka jeg trives best, som i "Flesh and Bones", "Nobody Gives a Damn","Run Away From It All" og "The Crooked Kind". Men for all del, vi har også en rolig perle i "I've Got This Song". Begynner litt intetsigende, men låten løfter seg veldig når vi kommer til refrenget og er bare nydelig videre med bl. a. fele.


Et par dødpunkter er det, "Medicate My Mind" synes jeg blir vel stillestående, og det akustiske avslutningssporet "Mother Mountain" er heller ikke det helt store. Men jevnt over så leverer Charlie Starr & co. ei solid skive der de viser at de er en tight enhet som virkelig kan sine ting. Starr har ei bra stemme i tillegg at han spiller gitar, og han får god og tett backing av resten av bandet som består av Richard Turner (bass, vokal), Brit Turner (trommer), Paul Jackson (guitar, vokal), og Brandon Still (keyboards).

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar