mandag 26. mars 2018

Michael Schenker Fest - Resurrection


Den tyske gitarvirtuosen Michael Schenker innbyr til fest med vokalister og musikere han har jobba med i en lang karriere som begynte med Scorpions og UFO. Senere hans egne Michael Schenker Group og Michael Schenkers Temple of Rock, og det er fra de to bandene han har henta vokalister og musikere til denne festen.

På vokal finner vi Robin McAuley, Gary Barden og Graham Bonnet fra MSG og Doogie White fra Temple of Rock. Musikere er Chris Glen (bass), Ted McKenna (trommer) og Steve Mann (gitar/keyboards). På bordet på omslagsbildet finner vi sjølsagt Schenkers varemerke, Flying V-gitaren.

Og er dette blitt en musikalsk fest også, og ikke bare et mimreparty for aldrende rockehelter? Joda, jeg lar meg absolutt begeistre, bl. a. av åpningssporet "Heart and Soul" der Schenker briljerer og Robin McAuley bestalter vokalen og de gjør det til skivas beste låt. Kirk Hammett fra Metallica bidrar også godt på denne. En powermetalsak som river i kroppen og med mange deilige detaljer:


"Warrior" er mer seige saker, men alle vokalistene og musikerne bidrar til at den også blir en god opplevelse:


Men det er mye powermetal her, og i enkelte låter skulle jeg ønske at Schenker briljerte ennå mer. Kanskje derfor da at han har lagt inn en instrumental, "Salvation", der han virkelig får vist hvilken eminent musiker han er.

En av mine andre favoritter på skiva er "Take Me to the Church" der Doogie White tar seg av hovedvokalen:


Et anna spor jeg vil trekke fram er "Livin' a Life Worth Livin'" med Gary Bardon på hovedvokal. En mer seig låt igjen, men det er godt at Schenker & co. har funnet plass til slike låter også og med det varierer sitt musikalske uttrykk.Jeg synes også at Schenker har vært flink med å sette rett hovedvokalist til rett låt. Det gjør at alle fire får sette sitte rette stempel på musikken.

Som nevnt, Schenker kunne ha vist fram ennå mer av det som har gjort han til en av verdens beste rockegitarister. Men et lite inntrykk av hans storhet får jeg og sammen med vokalistene og bandet gjør han dette til en aldri så liten rockefest for meg også.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar