mandag 21. desember 2015

Musikkåret 2015: 3 - Jørn Lande & Trond Holter: "Dracula - Swing of Death"


Jørn Lande er nok av hvermansen kjent som vokalisten på "Alt for Norge", fotballandslagets sang til VM i 1994. Men fakta er at vi har å gjøre med en kar som i mange kretser er regna som en av verdens fremste metalvokalister. Ifjor slo han seg sammen med Wig Wamgitarist Trond Holter og lagde en rockeopera basert på Bram Stokers historie om Dracula, med utgivelse i år. Hele rockeoperaen ble framført live 1. mai med alle musikerne på Karmøygeddonfestivalen.

Lande og Holter har skrevet all musikken og alle tekstene. Foruten Lande på vokal og Holter på gitar og piano er følgende med på prosjektet: Bernt Jansen (Wig Wam), bass, Per Morten Bergseth, trommer og Lena Fløitmoen Børresen på vokal på fire sanger og backingvokal på én.

Musikalsk er dette meget solide saker. For å ta musikken først, Trond Holter får mye mer spillerom enn han får i Wig Wam. Han får briljere mye mer og får vist hvilken eminent gitarist han er. Jørn Lande på sin side får vist hvorfor han regnes som en av verdens fremste vokalister i sin sjanger. Han har en stemme med et voldsomt register og hvem passer egentlig bedre til å bestalte Dracula enn nettopp Lande?

Jeg er rett ut imponert over hva denne duoen har fått til på denne skiva.. Ikke bare viser de sine musikalske kvaliteter, melodiene er også sterke. Solid trøkk, de er fengende og vokalen er så bra at ihvertfall jeg ikke har problem med å få med meg handlinga. Lena Fløitmoen Børresen leverer også så det holder og vi har her et stort sangtalent i metalsjangeren.

Det kan synes klisjéaktig å lage en rockeopera av Dracula, men dette er såpass solid at den tanken forsvinner.

Her er "Walking on Water", på denne videoen beviser Lande at han er perfekt i rollen som Dracula:


Tittelkuttet:


"Save Me":


Til slutt "Queen of the Dead":


Og her er hele rockeoperaen som altså får pallplass på min liste over årets album:

https://open.spotify.com/album/3Hq8tE7OgKem9Ma6NQ20Lg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar