søndag 24. februar 2013

Lady Antebellum


Bildet er fra Wikipedia, f.v: Dave Heywood, Hillary Scott og Charles Kelley.

Lady Antebellum er ei countrypopgruppe fra Nashville som har høsta enormt med suksess de siste årene. Jeg opplevde de på scena i Nashville i 2008, det året de slo igjennom. Ja, jeg fikk tilmed hilse på de og fikk signert det sjøltitulerte debutalbumet deres. Etter det har de gitt ut "Need You Now" i 2009 og "Own The Night" i 2011.

De har vunnet mange priser: Grammy for Best Country Performance by a Duo or Group with Vocals for "I Run To You" og beste countryalbum for "Need You Now" i 2010, fire Grammies i 2011 og Grammy for beste Countryalbum i 2012 for "Own The Night". De har vunnet en hel haug andre priser, bl. a. endte de Rascal Flatts dominans etter seks strake Country Music Awards som beste band.

Lady Antebellum består av Hillary Scott, Charles Kelley og Dave Heywood og det er de to førstnevnte som synger.

Jeg likte veldig godt debutalbumet til Lady Antebellum, her er det flere gode sanger., som "Love Don't Live Here", deres debutsingel som nådde 3. plass på Billboards countrysingelliste:


"Lookin' For A Good Time":


"I Run To You", deres første Nr. 1-hit:


På "Need You Know" blir Lady Antebellum mer popete og noe av ektheta fra debutalbumet synes jeg er borte. Men nå får de et internasjonalt gjennombrudd og tittellåta blir en radiohit også her til lands. Og de kom også og spilte på countryfestivalen i Seljord:


"Our Kind of Love":


Så på "Own The Night" synes jeg L.A. dessverre er blitt altfor glattpolert, og det skuffer meg. De har tydelig blitt en del av countrypopmaskineriet i Nashville, vitaliteten og gløden fra debutalbumet er polert vekk. Men det går hjem, og de vant altså Grammy for beste countryalbum for dette albumet.

Åpningssporet "We Owned The Night" er dog ikke så verst:


Men om ikke Lady Antebellum går tilbake til røttene, til ektheta som prega debutalbumet deres så tviler jeg vel på at jeg kommer til å kjøpe flere album med de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar