mandag 16. september 2024

Shaboozey - Where I've Been, Isn't Where I'm Going

Shaboozey, eller Collins Ibunna Chibueze som han egentlig heter er en artist som har tatt meg fullstendig på senga. Hovedgrunnen er nok at jeg i år har vært lite flink til å følge med på hva som skjer på countryfronten i USA gjennom øynene og ørene til YouTuberen Grady Smith. Hadde jeg fulgt han som jeg gjorde før hadde jeg nok fanga opp Shaboozey tidligere. Vi snakker tross alt om en artist som med denne skiva her har toppet Countryalbumlista og totallista Billbnoard Hot 100 over dammen etter utgivelsen 31. mai. Ikke bare det, dette albumet har nådd 10. plass på den norske albumlista og hitsingelen The Bar Song (Tipsy) har toppet den offisielle singellista til Billboard i USA og flere andre land, som Sverige. Låtten har på 5 mnd. kommet opp i 119 mill. avspillinger på YouTube og 725 mill. avspillinger på Spotify. Ikke rart jeg ble tatt på senga!

Shaboozey er 29 år og født i Virginia med nigerianske foreldre. Han blander rap med country, amerikana og rock og på denne skiva her tydeliggjør han sin fascinasjon for country. Rappen er , litt tilbaketrukketjeg hører tydelig at det er bakgrunnen hans, tendensene er der for å si det sånn. Sånn sett er dette et uhyre spennende album, og det er jo bare skikkelig kult at en artist født av nigerianske foreldre går til topps på den amerikanske countrylista! Det må dessuten være meget inspirerende for andre artister å se at en kan slå igjennom med countrymusikk uansett bakgrunn sjøl i countryens hjemland.

Last Of My Kind er en skikkelig kul låt der Paul Cauthen er duettpartner, en artist som sjøl har 2 mill følgere på Spotify og med en stemme som minner om Johnny Cash. Denne låten har et eggende kor som er bare helt herlig. Og hva Paul Cauthen angår skal jeg definitivt sjekke ut hans nye album når det kommer i slutten av oktober.

Annabelle er en fengende låt med med et hook som sitter. Også denne bør ha hitpotensiale.

Highway er også en deilig moderne countrylåt med et refreng som sitter som bare det hos meg. I det hele tatt så viser Shaboozey på dette albumet en sterk evne til å variere det musikalske uttrykket sitt, og jeg synes han  kommer meget godt ut av det samme hvilken innfallsvinkel han har til låtene.

Til slutt Let It Burn som er litt countryupop, men som likevel viser at Shaboozey har den feelingen som må til for å nå igjennom som countryartist. Koret her er helt førsteklasses.

Så ja, jeg har sovet i timen som ikke har oppdaga Shaboozey før nå. Noe jeg ikke gjorde før The Bar Song (Tipsy) ble nominert sist uke i MGP Total, en evigvarende konkurranse der vi er noen musikkelskere som hver runde nominerer to låter og så stemmer vi over dem. Og Shaboozey er ikke den første artisten jeg har oppdaget nettopp der. 

Men jeg er glad for at han endelig er på radaren min, for dette er et album som bekrefter at har du talent og formidlingsevne kan du slå igjennom hvorsomhelst med hvilken som helst musikk.

Karakter: 5,5/6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar