søndag 21. august 2022

MUNA - MUNA


MUNA er også et eksempel på artister jeg har oppdaga ved en ren tilfeldighet. Nå som artister som Spotify listet opp som lignet på en annen artist jeg hørte på nylig. Dette er en trio bestående av vokalist/låtskriver Katie Gavin, gitarist og produsent Naomi McPherson og gitarist Josette Maskin. De er nå ute med sitt tredje album, denne gang selvtitulert, og de leverer en type pop som behager meg skikkelig.

De åpner denne skiva med livsbejaende Silk Chiffon, som allerede har over 29 mill. avspillinger på Spotify. Livsbejaende fordi det er så deilig å høre de synge Life's so fun, life's so fun. Det er noe vi virkelig trenger å høre så trist som verden har blitt de siste årene med pandemi, krig, gale statsledere og en eksplosjon av hat og hets i og utenfor sosiale medier. På en låt der de har med seg Phoebe Bridgers.

What I Want har en fet beat som jeg digger. En skikkelig kul låt som viser at vi har med solide låtsnekkere å gjøre. Dette er en låt som fester seg på hjernen.

Det samme gjelder egentlig for Home By Now. Også her en eggende beat i bunn som driver låten framover. Igjen solid pophåndverk!

Min største favoritt er Kind Of Girl, der det i videoen lekes med kjønnslige uttrykk. Låten handler iflg. bandet selv om å akseptere seg selv som den er og å se at en kan vokse som menneske uansett hvem en er. Musikken er også nydelig, derfor er dette blitt gåsehudlåten på dette albumet. Soleklart inn på min spilleliste over Årets sanger.

Dette er et gjennomført sterkt popalbum der det er bare én låt som ikke kommer helt under huden på meg. Jeg har ikke lagt merke til MUNA før, men basert på strømmetallene, spesielt Silk Chiffon, så er dette en trio som har et stort navn allerede. Derfor hadde det vært kjekt å få de over til Europa og Norge. Jeg tror f. eks. at dette er musikk som hadde passet perfekt inn på Øya.

Jeg avslutter med Shooting Star, som også er siste sporet. En ny behagelig låt som befester at dette er et album som er en av mine store positive overraskelser dette musikkåret.



Karakter: 5,5/6.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar