lørdag 4. juni 2022

Steve Forbert - Moving Through America

 

Gode gamle Steve Forbert gir seg ikke, og hvorfor skulle han det. Fortsatt høres han umiskjennelig Steve Forbert ut. Det er den samme slentrende stemma som debuterte som 23-åring i 1978 som nå er her med nytt album som 67-åring i 2022. OK, du hører selvsagt at han er blitt eldre, men denne stemmen er det bare Steve Forbert som har.

En akustisk låt fra det knallgode 2018-albumet "The Magic Tree" gjøres nå med fullt band og er blitt tittellåt. Og den funker like godt nå som da:


Nå skal det sies at jeg synes dette albumet her er mer ujevnt enn perleskiva fra 2018. Det er noen låter her som ikke helt klarer å fange interessen min, som blir for monotone og stillestående. Men så har vi andre som virkelig er Forbert på sitt beste, slik jeg alltid har likt han. Best av de alle er Fried Oysters, dette er så gjennomført bra Forbert at jeg får rett og slett lyst til å dele et måltid friterte østers med han!

Forbert har siden sist gjennomgått kreft, noe som har fått han til å reflektere over at han nok må stumpe røyken. Noe som vi får høre i It's Too Bad (You Super Freak):


 Palo Alto
er også en lekker liten sak, tydeligvis om et gammelt skip som ble bygget for innsats i 1. verdenskrig, men som aldri kom i kamp. Det er en spennende historie Forbert her forteller:

Say Hello To Gainesville er Forberts hyllest til Tom Petty, som kom fra den byen i Florida. Og det er litt deilig når han fastslår at Super Bowl needs rock'n roll. Igjen en perfekt Forbert-låt:

Men som sagt, dette er en noe ujevn skive, låter som Buffalo Nickel og Please Don't Eat The Daisies når ikke helt inn til meg. Likevel, for oss som er glad i Steve Forbert så er det nok av låter her å nikke gjenkjennende til og derfor er dette musikk som fortjener å bli spilt.

Karakter: 4,5/6.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar