fredag 28. januar 2022

MGP 2022 - Delfinale 3


 Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Jeg gikk på en stjernesmell sist, da jeg hadde mine tre best rangerte i årets MGP i samme delfinale, og så var det den fjerde låten som vant. Egentlig hadde jeg en ekkel følelse hele uka av at det ville gå slik, men jeg prøvde som best jeg kunne å holde den nede ...

Men da er det bare å satse på ny frisk og gi seg i kast med en ny delfinale. NRK har ennå ikke offentliggjort hvilke dueller vi får, så da må jeg bare ta låtene i tilfeldig rekkefølge.

Mari Bølla - Your Loss

Tidenes yngste Idolvinner kommer med en låt som tidvis er bra. Den begynner nesten anthemaktig og veldig rocka, men så blir det rimelig rotete. Det er refrenget som berger hele låten, og som gjør at den lander på en anstendig karakter. For det er meget fengende, og et avd e aller beste i årets konkurranse.

Karakter: 4,5.

Sturla - Skår i Hjertet


Den andre norskspråklige låten i år kommer sjølsagt fra MGP-kommunen framfor noen, Orkland, der jeg tilfeldigvis bor! For 3. år på rad har en liten radius på drøyt 5 km med utgangspunkt i Orkanger sentrum med artist i MGP. Og Sturla Fagerli Larsen er den eneste i år som har skrevet låten helt alene. Og da blir det også mer inderlig, og jeg hører inderligheten i stemmen hans. Låten er da også til forloveden. Jeg synes den begynner litt tamt, men så tar den seg etterhvert meget godt opp, og på slutten er sangen skikkelig fin. Jeg sa en sterk 3-er på livestream med Esc Norge tidligere i kveld, men etterhvert som jeg hører på den så må jeg heve den karakteren.

Karakter: 4. 

Oda Gondrosen - Hammer of Thor


Denne låten har en mektig ramme, men for meg faller den pladask til jorda. Musikalsk sett synes jeg den er rotete og oppstykket, og jeg finner ingen rød tråd i det musikalske. Og så trekker det også ned at en tekst med klare henvisninger til norrøn mytologi synges på engelsk. En slik tekst burde etter mitt skjønn være på norsk, da hadde den hevet seg hos meg,

Karakter: 2.

Vilde - Titans


En av de beste balladene i årets felt synes jeg. Den er i samme landskapet som låtene til Elsie Bay og Farida, men i motsetning til deres låter blir jeg berørt av denne. Den treffer meg. Vilde synger om det å bekjempe angsten for å være ute, spesielt på kveldstid, angsten for at det er noen som følger henne og som vil henne vondt. Så pakker hun det inn i musikk som også griper meg. Det er det dramaet i musikken som jeg ønsker i en slik låt, og det er et aldeles mektig kor som gir meg gåsehud. Jo mer jeg hører på denne låten, jo mer klarer jeg å se for meg at dette er en låt som kan sparke godt fra seg i Eurovision.

Karakter: 5,5. 

 

Forhåndskvalifisert låt: 

NorthKid - Someone

Gutta i NorthKid måtte steppe inn på kort varsel etter at coronasmitte slo ut ulvene i Subwoolfer. Og dette er en fin og behagelig poplåt. Bilal har en følsom og meget god stemme, og låten seiler fint avgårde. Tenker vi Eurovision er jeg derimot litt redd den kan drukne i mengden, sjøl om den absolutt er moderne.

Karakter: 4,5.

 

I skrivende stund vet vi ikke hvilke dueller vi får. Men jeg synes at Vilde har den klart sterkeste låten, og jeg tror at det er Titans som vil ha bredest appell blant seerne. Så jeg både håper og tror at det er den som tar seg til finalen.

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar