mandag 31. januar 2022

Madrugada - Chimes At Midnight

 

Madrugada er altså ute med sitt første album på 14 år, og jeg må si at det har vært etterlengta. I årene som har vært imellom har jeg opplevd Sivert Høyem live noen ganger, senest på Romsdalsmuseet under Moldejazz 2019. Det var en helt enormt bra konsert. Høyem med sin dype bass er for meg den fineste mannlige sangeren vi har her til lands.

Madrugada har holdt spenningen oppe ved å slippe noen singler i forkant av albumet. Og med videoer fra bandmedlemmenes hjemmeområde Vesterålen. Som åpningsporet Nobody Loves You Like I Do, der Frode Jacobsen med sin deilige bass driver låten fram. 

En rolig og majestetisk låt med sterke melankolske undertoner dette. Og det er et kjennemerke for Madrugada. Høyems stemme passer da også aldeles utmerket til slike låter. Heldigvis varierer de, og da får vi også nydelige låter som Running From The Love Of Your Life.


I videoen til Dreams at Midnight framføres låten mens det vesle huset som var kulisse for vidoeen til åpningssporet brenner, og vi ser det lokale brannvesenet i aksjon. Tydeligvis tar de det som en øvelse. Uansett en sterk og annerledes video til en ny, mektig sang.

Til Call My Name er det også laget en musikkvideo fylt av kontraster, og det er noen helt strålende detaljer i blant annet gitarspillingen som jeg bare elsker. Det er disse små detaljene som er med og løfter Madrugada til et av de beste band vi noengang har hatt. Intet mindre, og majestetisk er et ord som er riktig å bruke om denne musikken.

Og så overrasker Madrugada meg når de sneier innom country på Empire Blues. Jeg elsker denne låten, og jeg har knapt hørt de med en takt som dette. Men det fungerer som bare rakkern, og er for meg en av de beste låtene på plata.

Til slutt You Promised To Wait For Me, som også er uhørt vakker. Også her et ørlite snev av country, og det synes jeg er så kult å høre!

Skal jeg utsette på noe så er det at de fortsatt kan bli vel melankolske på en og annen låten, men det svekker ikke at dette er en totalitet som det er høy klasse over. Jeg er blitt glad i de fleste av de tolv låtene, og det er en snau time med nesten bare nytelse. Og jeg håper inderlig jeg får sett Madrugada live snart, jeg er sikker på at det blir en enorm opplevelse.

Karakter: 5,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar