søndag 10. september 2017

Willie Nelson - "God's Problem Child"Jeg slutter aldri å la meg imponere over Good Ol' Willie Nelson. I en alder av 84 kommer han med nytt album, og igjen oser det kvalitet og musikkglede. Det er slik som dette country skal være og dagens unge countryartister har virkelig noe å lære. Tekstene er skrevet av en mann som har et levd liv å fortelle fra, og dermed er det mye livsvisdom å høre her.

På "God's Problem Child" er det en fin blandig av spenstige låter og mer rolige og tilbakelent. Albumtittelen viser også den gamle mesters humor, han ser jo at han ikke har levd et A4-liv akkurat! Og i en av de beste låtene tar han for seg at ryktene om hans død er en smule overdrevet:


I 2015 ga han ut ei veldig bra skive sammen med sin gode venn Merle Haggard. Nå har Merle vandra, og sjølsagt har Willie laget en flott hyllest til sin outlawkompis:


På tittellåta har Willie med Jamey Johnson, Tony Joe White og Leon Russell. En reflekterende og flott tekst:


I "Delete and Fast Forward" tolker jeg som at en må bare komme seg videre sjøl om en får negative hendelser i trynet. "The elections are over, and nobody won" synger Willie, og vio skjønner vel alle hva han sikter til.


Her er "Old Timer", en rolig, vakker og følelsesladet sang om livets forgjengelighet:


Til slutt et litt spesielt opptak, 92-årige Lyndel Rhodes som hører på når Willie Nelson synger hennes egen "Little House on the Hill", sangen som åpner albumet:


13 sterke sanger er det Willie Nelson kommer med på dette albumet, og det er bare deilig å høre at han fremdeles har det lille ekstra, og at ingen gjør country som han.

Karakter: 6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar