søndag 3. september 2017

Aldaria (Frode Hovd) - "Land of Light"


Aldaria er metaloperaprosjektet til Frode Hovd fra Bjugn. I det hele tatt er metaloperaer nærmest for en egen sjanger å regne , og det er mange rundt om som har gitt ut slike prosjekt. Og fosningen Hovd har klart å samle en del sterke navn innen metalsjangeren til dette prosjektet, med vokalinnslag tatt opp i fosrkjellige studioer rundt om på kloden.

En metalopera har som andre operaer en handling, og i denne sjangeren er inntrykket mitt at det meste går under begrepet fantasy og kamper mellom det gode og det onde. Det er det også her uten at jeg har satt meg all verden inn i handlinga. Jeg konsentrerer meg heller om musikken og låtene. Og det som er utfordinga når en lager en powermetalopera er å få variert det musiaklske uttrykket. Det blir ofte at den ene låten durer i vei på samme vis som den forrige.

Hovd faller av og til i den fella han også, men stort sett synes jeg han klarer den utfordringa bra, og det er flere låter på denne skiva som jeg liker. Som det første ordentlige sporet, "Another Life", en aggressiv og fengende låt som er en god innledning.

Det er bare tre låter fra albumet som er å finne på YouTube, først ute er "Guardians of Light": Vokal: Yannis Papadopoulos.


Når vi har ni energiske powermetallåter så er en rolig sak som "Trail of Tears" en nødvendighet for å ta en pust i bakken, der den kommer omtent midt i haugen. Vokal her av Matias Blad:


"Where Reality Ends" er det siste sporet jeg har funnet, her vet jeg ikke hvem som har vokal:


Ellers vil jeg trekke fram det nesten 12 minutter lange tittelsporet som avslutter albumet, en rett ut mektig komposisjon som jeg synes det er synd jeg ikke får posta her.

Men når det er sagt så synes jeg at Frode Hovd har lykkes bra med dette prosjektet. Internett og en mer globalisert verden har gjort at slike prosjekter er blitt mulig uten at alle musikerne er samla til samme tid i samme studio. Det kan heller ikke være enkelt å få det til slik en vil ha det, men her har Hovd tydeligvis kommet i kontakt med musikere og vokalister som har tent på prosjektet og som dermed har vært motiverte til å få til et best mulig resultat.

Som nevnt, enkelte ganger kan noen av låtene bli vel like, men når alt kommer til alt er dette mer enn godkjent og Frode Hovd kan gå med hodet høyt hevet over å ha fått til et såpass bra produkt.

Karakter: 4,5.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar