onsdag 6. september 2017

Beth Blade and the Beautiful Disasters - "Bad Habit"


Cardiff er ikke bare Manic Street Preachers, Beth Blade and the Beuatiful Disasters er et av bandene som har grodd opp fra byens levende rockemiljø, og de kom med sitt debutalbum "Bad Habit" i april. Beth Blade er forgrunnsfiguren på rytmegitar og vokal, og hun er også bandets låtskriver. Med seg har hun Luke Strickland på gitar, Nicko Goodwin på bass og Sam Brain på trommer.

Aller mest minner dette meg om Joan Jett & The Blackhearts fra 80-tallet, og jeg vil ikke bli overraska om Beth Blade & co har henta en del inspirasjon der. Da kan sikkert enkelte innvende at det er generisk musikk, jeg velger heller å si at god rock'n roll er tidløs musikk. Og det er jammen godt at vi i ei tid der EDM har tatt over hitlistene fremdeles har band som sverger til streit, rett fram og tøff rock. Det er det Beth Blade og gutta serverer, og jeg synes de kommer godt ut av debuten.

De slår an tonen tvert med åpningssporet "Hell Yeah!", en fengende låt med bra gitarspill. Så drar Beth og gutta i gang tittelsporet "Bad Habit" som er blant albumets beste låter, skikkelig tøff og energisk rock som fenger:


"Beatiful Disease" går litt ned i fart, men er likevel en låt med veldig bra trøkk:


Her et konsertopptak av "If You're Ready To Rock", litt mer rufsete lyd, men herlig rock'n roll likefullt:


Til slutt må avslutningssporet "Legends Never Die" med, der Beth går tilbake til da hun ble hekta på rock, også dette en favoritt hos meg:


Veldig mye energi i dette bandet, Beth Blade gjør et solid inntrykk som vokalist, gitarist og frontfigur. Men bandkompisene leverer også godt, bl. a. med heftig gitarspill av Luke Strickland. De er litt uferdige ennå, men samtidig liker jeg det når det er litt rufsete og rett fram. Så dette er et band jeg venter spent på fortsettelsen til.

Karakter: 5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar