torsdag 11. november 2021

ABBA - Voyage

Verden fikk ingen gjenforening av The Beatles, og de fleste trodde vel at det ville gå samme veien med Abba. Men der tok vi heldigvis feil, Agnetha, Annifrid, Björn og Benny har sannelig velsignet verden med et helt nytt album. Her er det både låter som jeg tar imot med den største glede, men også lågter som vel kunne vært utelatt.

Åpningssporet I Still Have Faith In You synes jeg er noe pompøst og litt småkjedelig, mens julelåten Little Things mer hører hjemme i en Disney-film. Bumblebee synes jeg også blir noe anonym.

Men for å gå til de låtene jeg liker så synes jeg Don't Shut Me Down er en meget godt oppbygd poplåt som det oser kvalitet av. Rytmen er perfekt og låten sitter godt i ørene mine og refrenget er lett gjenkjennelig Abba. Og i denne sammenhengen er det meget bra, for det jeg var mest spent på med dette albumet var om noe av den gamle Abba-magien var bevart. Og det er den her!

Just A Notion er en fengende fest som har meg tilbake til Abba midt-70-tall, som f. eks. I do I do I do I do. Det er kanskje ikke så rart all den tid dette er en uutgitt låt som det foreligger et opptak fra 1978 på YouTube. Uansett så koser jeg meg og får lyst til å danse av denne her.

Vi får også en fin og litt rørende ballade med I Can Be That Woman, med en småtrist tekst om et tilårskomment par som har hatt sine kamper opp gjennom. Men det gode med sangen er at de tydeligvis har klart å holde sammen selv om de har vært helt på bunnen. Derfor bærer den også med seg et budskap om håp.


No Doubt About It er en låt som heves med et tøft og fengende refreng. When You Danced With Me er litt anthem-aktig, og er fin samtidig som jeg også opplever den en smule rotete. Keep An Eye On Dan er også en bra poplåt, og kult at den avsluttes med noen toner fra SOS.

Avslutningssporet Ode to Freedom er på en måte denne skivas Fernando. Litt mer stillestående, men den har noe vakkert og mektig over seg.


Vokalmessig synes jeg ikke Agnetha og Annifrid har tapt seg. At dette er vokalister som er i 70-årene tenker jeg rett og slett ikke over underveis, og det er et bevis på at alder er ingen hindring når det gjelder musikk. 

Alt i alt så lander Abba trygt på den positive siden av skalen hos meg. Det som er mest gledelig er at de har gitt oss noen sanger som like gjerne kunne vært utgitt i deres storhetstid. De låtene er Abba slik jeg husker de, og det er jeg glad for. Så er det ikke alt som sitter 100% i 2021, Little Things kunne med fordel vært utelatt. Den føles malplassert. Men i det store og hele så er jeg fornøyd.

Karakter: 4.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar