torsdag 16. april 2020

Ashley McBryde - Never Will


Er det noe jeg har dårlig samviitighet for så er det min behandling av Ashley McBrydes gjennombruddsalbum "Girl Going Nowhere" for to år siden. Jeg leste om henne, hørte litt på plata, men ga den ikke den sjansen den fortjente. McBryde tok mainstreamcountryen med storm med dette albumet og vant "New Artist of the Year" på Country Music Awards ifjor.

McBryde er en uredd artist. Hun har "paid her dues" for å si det som de gjør i USA og har arbeidet lenge for gjennombruddet. Hun er derfor en moden og reflektert artist som vet hva hun vil og som ikke firer på noe. Ashley McBryde er rett og slett en skatt mainstreamcountryen har skjult lenge, men som nå har slått ut i full blomst.

"Never Will" starter sterkt med Hang In There Girl som er McBrydes observasjon av en tenåringsjente under et besøk i hjembyen, ei jente hun kjenner seg igjen i fra sin egen oppvekst. Og med et budskap til denne opprørske jenta: "Du vil klare deg!"


One Night Standards er akkurat det tittelen gir inntrykk av, en ærlig og liketil beskrivelse av en one night stand. Og som en ser, her er personer og hendelser som går igjen fra videoen over, de har en sammenheng, noe jeg kommer tilbake til lenger nede:


Shut Up Sheila synes jeg begynte kjedelig første gangen jeg hørte den, men når jeg så hørte på teksten skjønte jeg storheten i sangen og for meg er dette virkelig låten som står ut på dette albumet. Et klart budskap til religiøse personer som dømmer ikke-religiøse for det liver de lever. En slags moderne Harper Valley PTA eller Fru Johnsen på norsk. At en amerikansk countryartist har mot til å komme med en slik sang er bare stort og forteller meg at Ashley McBryde er en artist som ikke er redd for noe, og som har det motet og den gutsen som skal til for å stå for hva hun mener. Det er nok noen countryfans over there som vil steile over denne sangen her, for meg er den rett og slett forfriskende. Det er mange Sheilaer gående rundt omkring, men vi må frigjøre oss fra de og fortelle hvor skapet skal stå, at de ikke har noen rett til å være dommere over andre liv. Dette gikk rett inn på min liste over Årets låter:


McBryde er en rocka countryartist, men First Thing I Reach For er så skikkelig country som det kan bli. Og hvem kan ikke kjenne seg igjen i "The first thing I rech for is the last thing I need"......?


Et anna høydepunkt på denne skiva er Martha Divine som er et oppgjør med en elskerinne. Ikke partnerens, men farens elskerinne! Drivende god låt dette og ved å se denne videoen så får en hele sammenhengen ift til historiene i de to første låtene jeg posta. Historier og låter som isolert sett står på egne bein, men som altså har en sammenheng, som en trilogi. Meget intelligent gjort må jeg si!


Tittellåten Never Will må også nevnes som en drivende god låt. I det hele tatt så er de fleste av de 11 låtene kremlåter i mine ører, med unntak av Stone som blir litt stillestårende. Og så avsluttes det hele med Styrofoam som er en skikkelig humørpille.

For meg er Ashley McBryde et skikkelig friskt pust og jeg er blitt veldig glad i musikken hun gir meg på dette albumet. Hun er en artist vi kommer til å høre mye fra i tida som kommer, det er jeg sikker på!

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar