fredag 20. juli 2018

Rotlaus - På vei



Rotlaus er et countryrockband fra Ørsta som er ute med sin andre fullengder etter debuten med "Bygderamp" fra 2016. I motsetning til sine medsunnmøringer i Vassendgutane, som er blitt en parodi på seg sjøl så synes jeg at Rotlaus leverer solid og ekte norsk countryrock på denne skiva. Det er ti låter som sitter godt i øret, det er fengende låter, musikken er tett og god, tekstene er ikke for klisjéaktige og vokalen er bra.

Det er egentlig bare småting jeg har å utsette, som at tittellåten er en låt som jeg føler aldri tar helt av. Og teksten på Ei Runde Til der budskapet til jenta er å bli med, for "ej veit at du vil". Det er nok mange jenter som har blitt med på ting de egentlig ikke ønska etter å ha blitt overtalt med den frasen.

Men når det er sagt så er resten veldig bra. Favorittsporet mitt er avslutningslåten Siste Song, både musikalsk og tekstmessig er denne låten bare helt nydelig fra begynnelse til slutt. Jeg får gåsehud av dens varhet og ekthet, og i mine ører er dette noe av det fineste som er laga innen norsk countryrock:


Hvilke jeg velger av de andre låtene kommer egentlig på ett ut, for som nevnt så er dette solid og fengende, og jeg er trygg på at Rotlaus gjør stor suksess i festival-Norge nå i sommer. F. eks. med Syng Mej Ein Song:


En annen ting jeg liker ved det musikalske uttrykket til Rotlaus er at det ikke blir for overlessa, ei felle en del band innen sjangeren går i. Dessuten har vokalist Bjørn Marius Øyehaug en behagelig stemme. Her er Neste Sving:


Pappas Lille Pike er det ungdomsopprør som er tema:


Som romsdaling skjemmes jeg ikke over å si at sunnmøringene i Rotlaus har overbevist meg om at de er noe av det aller beste som norsk countryrock har å by på i 2018.

Karakter: 5,5.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar